Прокуратурою повернуто державі 187 га земель водного фонду р. Дніпро

У поточному році органами Дніпровської екологічної прокуратури до судів заявлено 99 позовів щодо порушень законодавства у сфері земельних відносин.Зазначені позови стосувалися незаконного відчуження та користування земельними ділянками площею 262 га вартістю 65, 5 млн грн, що знаходяться в межах прибережно-захисних смуг річки Дніпро, її водосховищ і Дніпровсько-Бузького лиману.

За словами заступника Дніпровського екологічного прокурора Луізи Яковлєвої, наразі судами задоволено 51 позов щодо повернення до власності держави та територіальних громад 187 га земель водного фонду загальною вартістю 55, 1 млн грн.

На Херсонщині за позовом прокуратури припинено незаконну оренду земельної ділянки водного об'єкту – «Республіканська балка», а це - близько 70 га узбережжя Каховського водосховища.

Загалом, протягом року Дніпровська екологічна прокуратура та підпорядковані їй міжрайонні прокуратури, здійснюючи представницькі повноваження у сфері земельних відносин, забезпечили скасування незаконних рішень щодо відчуження чи надання в оренду земель водного фонду вдвічі більше ніж у минулому році.

Прес-служба Дніпровської екологічної прокуратури

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон