ДАЇ вимагає від херсонських водіїв правосвідомості

Начальник обласної ДАІ звернувся до мешканців Херсонщини.

Шановні учасники дорожнього руху!

У період з 11 по 17 листопада 2013 року в Україні, у рамках проголошеного Генеральною Асамблеєю ООН Десятиліття дій з безпеки дорожнього руху (2011-2020 р.р.), проводиться Національний тиждень безпеки дорожнього руху.

Мета заходів – привернення уваги суспільства до проблеми аварійності на дорогах, підвищення транспортної дисципліни учасників дорожнього руху, проведення профілактичної роботи серед водіїв та пішоходів.

Протягом цього тижня Державтоінспекцією проводитимуться профілактичні заходи під умовними назвами: «Пішохід», «Безпечна швидкість», «П'яний за кермом – злочинець», благодійна акція «Здай кров – врятуй життя».

17 листопада цього року (щорічно кожна третя неділя листопада) за резолюцією Генеральної Асамблеї ООН оголошено Всесвітнім Днем пам'яті жертв дорожньо-транспортних пригод. Тільки на автошляхах Херсонської області з початку поточного року у ДТП загинуло 125 людей та 742 – травмовано.

Основними причинами цих ДТП є перевищення встановленої швидкості руху, керування транспортними засобами у нетверезому стані, порушення Правил дорожнього руху пішоходами. За даними ООН дорожні аварії є у всьому світі другою причиною смерті молодих людей у віці 5-29 років і третьою причиною смерті людей у віці 30-44 років.

Для зміни ситуації на краще необхідні спільні зусилля органів державної влади, громадських організацій, засобів масової інформації, врешті – кожного громадянина.

Саме таким способом можна досягти підвищення правосвідомості кожного учасника дорожнього руху та його відповідального ставлення до безпечної поведінки на дорозі.

Пам'ятайте: безпека на дорозі залежить від кожного з нас!»

З повагою
начальник Управління
Державтоінспекції в Херсонській області Сергій Карпенко

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон