Херсонщина отримає 38 «швидких» європейської якості

Вперше за багато років Херсонська область отримає таку кількість сучасних «швидких».

Це стало можливим завдяки тому, що Уряд України, на виконання соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича, виділив 922 млн. грн. для закупівлі автомобілів для екстреної медичної допомоги відповідно до Національної програми «29.10.5 Автомобілі спеціальної призначеності» (Автомобілі швидкої медичної допомоги та їх устаткування).

В результаті тендеру, до речі одному з найбільших у Європі, в якому взяли участь компанії «Автоспецпром», «Ілатанмед», «СітіТранспортГруп», «ГлобалАвтоГруп», НВО «Практика», «АІС Столиця» (всі – Україна), «АМЗ КУТНО» (Польща), Profile Vehicles (Фінляндія), вперше за роки Незалежності одночасно буде придбано 1412 одиниць соціально необхідної техніки. Зокрема, це 143 автомобілі типу С (реанімобіль), 1 063 машини екстреної медичної допомоги типу В (в яких можна здійснювати інтенсивну терапію) та 206 одиниць автомобілів типу А (лінійна терапія, тобто доставка до лікувального закладу хворого, який не потребує інтенсивної медичної допомоги в дорозі).

«Ми багато говоримо про економічні негаразди, але те що держава у таких умовах виділила значну суму для забезпечення санітарним автотранспортом системи екстреної медичної допомоги – це унікальна подія за усі 22 роки незалежності», – переконаний директор Департаменту реформ та розвитку медичної допомоги Міністерства охорони здоров'я України Микола Хобзей, повідомляє прес-служба відомства.

За його словами 1412 «швидких», що закуповуються, - це майже 60 відсотків усієї потреби країни в автомобілях екстреної медичної допомоги.

На нових швидких буде встановлено обладнання провідних світових виробників, переважно Італії, Іспанії, Німеччини та США: дефібрилятори, портативні системи догляду за диханням, ручні пристрої для штучної вентиляції легенів з можливістю подачі кисню, з масками, дихальними трубками для осіб різного віку та кисневим резервуаром, багатоканальні електрокардіографи з можливістю друку ЕКГ, апарати вентиляції легенів, іммобілізаційні пристрої, глюкометри, багатофункціональні ноші тощо.


Як повідомили ІА «Херсонці» в МОЗ України за результатами торгів та відповідно до заявки Департаменту охорони здоров'я Херсонської облдержадміністрації Херсонщина має отримати 5 автомобілів класу А, 24 авто класу В та 9 - класу С.

Поставка перших «швидких» до Херсонської області має розпочатись в грудні місяці поточного року.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон