На Херсощині газифікують ще два села

Питання підведення газу до сіл Кучерявоволодимирівка та Червона Поляна Чаплинського району не вирішувалося з 2006 року.

«Сповіщати добрі новини особливо приємно, тим паче, що газифікація сіл є одним із пріоритетних напрямків економічного розвитку нашої області», - сказав Єгор Устинов під час свого робочого візиту до села Кучерявоволодимирівка Чаплинського району, наголошуючи, що дане питання перебуває на постійному контролі Уряду та голови обласної державної адміністрації, повідомляє пресс-служа відомства.

Для наочного прикладу, він назвав нещодавнє завершення будівництва та пуск газу для більше ніж 500 осель жителів Понятівки та Орлове Білозерського району, а також додав, що одночасно відбуватиметься газифікація сіл Томарине, Зміївка та Бургунка Бериславського району.

Обласна державна адміністрація неодноразово зверталася до центральних органів влади щодо сприяння у фінансуванні завершення будівництва газопроводу. І лише за підтримки Кабінету Міністрів України та особистого втручання голови облдержадміністрації Миколи Костяка питання вдалося вирішити.

«Голова обласної державної адміністрації особисто звернувся до Прем'єр-міністра України і отримав підтримку. Дане рішення було прийнято 31 жовтня 2013 року на засіданні Національної комісії з регулювання енергетики України (НКРЕ) та є остаточним, тому вже наприкінці грудня-місяця ми приїдемо до вас знову, аби запалити блакитний вогник в оселі кожного місцевого жителя», - додав перший заступник голови облдержадміністрації, звертаючись до присутніх у залі.

За словами Єгора Устинова, будівництво даного об'єкту буде фінансуватися в рамках інвестиційної програми ПАТ «Херсонгаз», а залишок коштів для введення об'єкта в експлуатацію наразі складає 2 млн 803 тис. грн. Роботи по завершенню будівництва пускового комплексу – підвідного газопроводу до сіл Кучерявоволодимирівка та Червона Поляна планується розпочати вже наступного тижня.

«Я знаю який кропіткий шлях необхідно пройти, аби отримати такий результат. Цій події передувала довготривала, проте злагоджена спільна робота виконавчої влади та сільської громади, для якої ця визначна подія є особливо важливою», - резюмував Єгор Устинов.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон