ДАІ нагадує херсонським водіям, що скоро зима

Хоча до офіційного початку зими, ще майже місяць, Державтоінспекція радить водіям не зволікати з підготовкою транспортних засобів до експлуатації у зимовий період.

У період з 21 жовтня по 23 листопада 2013 року проводиться комплекс профілактичних заходів на автомобільному транспорті під умовною назвою «Перевізник зима - 2013».

За повідомленням прес-служби УДАІ УМВС в Херсонській області, основна мета заходів - профілактика аварійності на автомобільному транспорті, попередження порушень Правил дорожнього руху водіями автобусів, особливо тих, що надають послуги з перевезення пасажирів, здійснення державного контролю за дотриманням автопідприємствами законодавства у сфері безпеки дорожнього руху, контролю за підготовкою транспортних засобів перевізників до експлуатації в зимовий період.

Під час перевірок автогосподарств особлива увага приділяється стану підготовки транспортних засобів до експлуатації в зимовий період, заміни шин на зимові, справності зовнішніх світлових приладів, приладів обігріву стекол та салону, склоочисників та склоомивачів, зберігання транспортних засобів за місцем стоянки, організації передрейсового контролю технічного стану автобусів та проведення щозмінного медичного огляду водіїв.

Проводитиметься контроль, технічного стану транспортних засобів, особливо тих, що задіяні для перевезення пасажирів чи вантажів, а також своєчасності проходження ними обов'язкового технічного контролю, проведення інструктажів з водіями зазначених транспортних засобів з питань безпечної експлуатації рухомого складу в незадовільних погодних умовах та дотримання ними Правил дорожнього руху.

Наряди ДПС ДАІ документуватимуть допущені водіями автобусів грубі порушення Правил дорожнього руху, у тому числі перевищення обмежень швидкості руху автобусів, перевезення пасажирів понад установлену кількість, порушення вимог дорожніх знаків та розмітки проїзної частини доріг біля автовокзалів, порушень правил зупинки і стоянки в місцях масових відправлень пасажирів, керування водієм автобусом без ліцензійної картки, перевезення пасажирів на маршруті протяжністю понад 500 км одним водієм, відхилення від визначеного маршруту руху, зберігання автобусів поза встановленими місцями стоянки.

Нагадаємо, що нещодавно експерти ДАІ після проведення з 1 по 20 жовтня осіннього комісійного огляду вулично-дорожньої мережі прийшлим висновку, що дорожньо-комунальні організації України практично не готові до роботи в зимовий період. Як зазначили в ДАІ, у комунальних служб відсутня необхідна кількість сучасної снігоприбиральної техніки, а більшість наявної знаходиться в непридатному стані. «Вкрай повільними темпами йде заготівля достатньої кількості протиожеледних матеріалів (піщано-соляних сумішей), а також відсутній необхідний запас паливно-мастильних матеріалів», - констатували в Державтоінспекції. У ДАІ викликає також серйозну стурбованість наявність ямковості на проїжджій частині автодоріг і вулиць, і більшість ям утворилося ще на початку весни. З огляду на те, що дорожньо-комунальними організаціями впродовж будівельного сезону роботи з ліквідації ямковості виконувалися дуже повільними темпами, на сьогоднішній день їх загальна площа становить майже 2 млн кв. м.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон