Міжнародний театральний фестиваль «Документ» у Херсоні

З 27 жовтня по 6 листопада 2013 відбудеться ІI Міжнародний театральний фестиваль «Документ».

В рамках II Міжнародного театрального фестивалю «Документ» у Херсоні відбудуться покази документальних вистав, створених в Україні, та семінари й читки матеріалу, покликані поєднати досвід та стимулювати до обміну ідеями діячів документального театру.

Крім Херсону, покази відбудуться в Києві, Львові, Одесі та Харкові.

Перший «Документ», що відбувся торік, був покликаний шляхом демонстрації найкращих світових зразків імплементувати новий метод в сучасне театральне середовище України. Гостями фестивалю, зокрема, стали всесвітньо відомі театральні колективи Rimini Protokoll з Німеччини та Театр.DOC в Росії. Усього за рік після потужного вприску уваги до документального театру в країні з'явилося достатньо проектів для повноцінного наповнення фестивалю власною програмою.

Важливим є те, що фестиваль відновлює зв'язок республікою, котра перебуває на межі культурного зникнення для українського та україномовного середовища, презентуючи документальний проект із Сімферополя.

Цього року вхід на всі вистави, читки та майстер-класи в рамках фестивалю буде безкоштовним.

Зібрані кошти підуть на підтримку можливості режисерів та авторів всіх вистав та читок подорожувати між містами, переглядаючи всі проекти партнерів та беручи участь в усіх зустрічах, воркшопах та семінарах.

Програма фестивалю у Херсоні

30 жовтня – 3 листопада 13 .00 – 20.00
II Міжнародний семінар «Вербатім та суспільство» (в рамках проекту «Демократія дослівно»). Організатори: Херсонське обласне відділення Соціологічної асоціації України та The Eastern European Performing Arts Platform ( EEPAP)
Семінар з використання документу в театрі, відео на сцені, інших засобів виразності та методів передачі інформації, збір та робота з матеріалом, занурення в історію документального театру Польщі, Чехії та Сербії, перегляд вистав та фільмів, обговорення, творчі зустрічі. Експерти: Войцех Фаруга, театральний режисер та сценарист, арт-директор Міжнародного фестивалю для дітей та юнацтва «Корчак» ( pl ); Маґдалена Мосевич – режисерка документального кіно, фотограф, оператор, громадська активістка ( pl ); Іоанна Виховська – актриса, театральний тренер і куратор. Член кураторської ради ЕЕРАР ( pl ); . Детальна програма воркшопів – за запитом в організаторів фестивалю.

2 листопада, п'ятниця 14.00
Документальний гепінінг
«Дім-музей Олександра Жуковського»
вул.Дм.Ульянова, 53
автор ідеї – Микола Гоманюк
Одна година в домі херсонського художника, простір якого буде перетворений на музей-квартиру, але мешканці оселі продовжать жити своїм звичайним життям - пити чай, дивитись ТБ, носити піджаки тощо - отже, хто стане учасниками гепінінгу - глядачі чи мешканці, власне, невідомо...

3 листопада, суббота 18.00
Документальна вистава «День, в який нічого не трапилось»
Драматурги та режисери – учасники семінару
«День, в який нічого не трапилось»
Драматурги та режисери - учасники семінарів в Херсоні
Вистава, яка буде створена за результатами семінару, який буде проходити в Херсоні. Тема, що єднає всі частини вистави - непафосна буденність.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон