Розгромна колегія в пенітенціарній службі Херсонщини

Саме так можна охарактеризувати розширене засідання колегії управління ДПтСУ в Херсонській області, яке відбулося вчора 16 жовтня. У цей день ряд співробітників позбулися своїх посад і були відправлені в резерв, ще кілька отримали стягнення і термін виправлення недоліків до кінця року.

На засіданні було підбито підсумки роботи установ виконання покарань, слідчого ізолятору та підрозділів кримінально – виконавчої інспекції Херсонської області за 9 місяців 2013 року.

Відкрив нараду начальник управління генерал-майор внутрішньої служби Володимир Пінькас, який змушений був визнати і обговорити серйозні проблеми в системі. За його словами, платники податків, за рахунок яких фінансується відомство, повинні знати, хто працює у службі, як працює і за що отримує заробітну плату.

Володимир Пінькас аналізуючи роботу установ за 9 місяців зазначив, що на сьогоднішній день на його думку зразковими установами можна назвати Херсонську ВК№61, Дар'ївську ВК№10 та Північну ВК №90. А Голопристанську ВК №7 та Херсонський слідчий ізолятор – найгіршими.

Претензій до роботи цих двох установ у начальника управління ДПтСУ в Херсонській області було багато. Генерал звернув увагу і на відеокамери в СІЗО, які повинні були «дивитися» на двері камер з ув'язненими, були направлені в протилежну сторону і «дивилися» лише на павутину. Говорив він і про порушення режиму, розпиванні зеками спиртних напоїв, наявності мало не у кожного мобільника, про візити з камери в камеру у супроводі персоналу, про засміченості території колонії.

Начальник управління Володимир Пінькас ставив керівництву «найгірших» колоній в приклад інші установи і порівнював зарплати: «Чому виходить парадокс? Сьогодні у нас люди, які працюють в колоніях №90, №10, №61, на яких рівняється система, які завойовують перші місця, отримують зарплати нижче, чим ті, в яких стан справ гірший, і премій виписано значно менше..».

Після жорсткої критики роботи керівників зазначених установ, прийнято рішення про звільнення з займаних посад деяких керівників, а саме першого заступника начальника ГВК (№7) Олександра Лятуринського; заступника начальника ГВК (№7) Валентина Погорєлова; начальника відділу нагляду і безпеки ГВК(№7) Василя Мезенцева; начальника відділу режиму і охорони Херсонського СІЗО Олега Солтановського.

Також, заступнику начальника Херсонського СІЗО Денису Сімонову та начальнику відділу охорони, режиму, нагляду і безпеки управління Володимиру Шевченко оголошено сувору догану.

Про неповну посадову відповідність попереджено: начальника Голопристанської ВК(№7) – Геннадія Бутаєва; начальника оперативного відділу Херсонського СІЗО – Олега Лівінського.

Окрім того, начальник Херсонського СІЗО полковник внутрішньої служби Юрій Лаврів подав рапорт на звільнення із займаної посади.

Але й були на колегії і призначення. Так. новим начальником Білозерської виправної колонії № 105 призначено майора Максима Жітякова. Колишній начальник колонії Сергій Гайчов призначений заступником начальника облуправління Держслужби виконання покарань.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон