Наступний крок Херсонської обласної ради на підтримку спорту

Із прийняттям у липні цього року обласною радою змін до комплексної програми розвитку фізичної культури і спорту в Херсонській області на 2019-2023 роки відкрились можливостізбільшити із 60 грн до 200-300 грн на добу розмір витрат обласного бюджету, що спрямовуються на харчування херсонських спортсменів (тренерів) під час участі у всеукраїнських змаганнях.

Вигравши чемпіонат України, наші спортсмени часто виборюють право на участь у змаганнях міжнародного рівня або запрошуються на підготовку до збірних команд України.

Згідно з Бюджетним кодексом України участь у таких заходах має фінансуватися з державного бюджету. Але за браком коштів держбюджету, відрядження на міжнародні змагання і збори національних команд України є можливим тільки за рахунок місцевих ресурсів.

Тому голова обласної ради Владислав Мангер ініціював перед обласною державною адміністрацією внесення додаткових змін до вищезазначеної Програми, доповнивши її заходами міжнародного рівня та навчально-тренувальними зборами у складах збірних команд України.

«Як результат, на сесії 18 жовтня обласна рада затвердила відповідні зміни і сьогодні в області створені всі необхідні передумови для фінансування з обласного бюджету важливих, пріоритетних напрямків спорту», – зазначає Владислав Мангер.

Херсонська обласна рада

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон