На Херсонщині не вдалося зірвати бюджетний джекпот

Депутати Херсонської обласної ради відмовилися від фінансової підтримки відродження грального бізнесу в краї.

За ініціативою облдержадміністрації та кількох бізнесменів з Грузії тут планують провести Перший український форум грального бізнесу.

Але замість залучити до такої дохідної справи інвесторів, нове керівництво ОДА «почимчикувало второваною стежкою» - звернулося до органу місцевого самоврядування із пропозицію профінансувати захід коштом платників податків. Вимагалося, «всього- навсього» двісті тисяч гривень!

Однак депутати засумнівалися у доцільності таких витрат, і на сесії облради більшість проголосувала проти. На це є кілька причин.

Учасники дискусії зауважили, що вкладати гроші треба не в балаканину, а в конкретні проекти. До того ж, з віддачею. А чітких гарантій цього у випадку з форумом ніхто не надав. Депутати вказують і на невизначену політику стосовно того, які саме сегменти грального бізнесу хоче стимулювати нова виконавча влада.

Одна справа, якщо це будуть казино для багатих у курортних зонах. І зовсім інша, якщо знову почнуть відкривати зали гральних автоматів на кожному кроці, і регіон накриє чергова хвиля ігроманії. Яка неодмінно супроводжуватиметься зростанням злочинності, самогубствами та конфліктами в родинах. Адже такі перспективи жодних прибутків не варті.

Голос України

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон