Прокуратура зайнялася екологією. 248 службових осіб притягнуто до відповідальності

Органами Дніпровської екологічної прокуратури у поточному році організовано та проведено 290 перевірок у сфері нагляду за додержанням вимог законодавства про охорону навколишнього природного середовища.

За їх результатами розпочато досудове слідство у 21 кримінальному провадженні, внесено 269 подань, до відповідальності притягнуто 248 службових осіб, з яких 190 – органів державного контролю.

Прокурорські перевірки засвідчили характерні для всіх органів контролю порушення при проведенні перевірок суб'єктів господарювання та складанні актів перевірок, застосуванні до порушників заходів адміністративної відповідальності, контролю за внесеними приписами про усунення порушень вимог законодавства тощо.

Зокрема, службові особи органів ветеринарної медицини не забезпечили державний контроль та нагляд за додержанням ветеринарно-санітарних вимог під час торгівлі рибою та рибопродуктами на ринках Черкаської, Полтавської, Дніпропетровської, Запорізької, Миколаївської та Херсонської областей.

Внаслідок відсутності спільних заходів між органами ветеринарної медицини та управліннями охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства не забезпечено реалізацію вимог державної політики щодо пріоритетності безпеки життя і здоров'я людини при здійсненні державного нагляду.

За результатами розгляду внесених органами Дніпровської екологічної прокуратури подань на усунення порушень вимог законодавства у діяльності органів державного контролю до відповідальності притягнуто 43 службовця екологічної інспекції, 36 – органів ветеринарної медицини та 29 –рибоохорони.

Робота органів державного контролю у сфері відтворення природного різноманіття р. Дніпро та збереження його біоресурсів перебуває під пильним наглядом прокуратури.

Прес-служба Дніпровської екологічної прокуратури

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон