Від херсонського губернатора просять пояснень

Резонансною новиною на Херсонщині стала інформація про закриття «Новокаховського рибоводного заводу частикових риб». Доля підприємства, яке, крім економічної, виконує ще й екологічну функцію збурила громадськість, розпочалася полеміка:

...Ось точка зору «господаря» цього заводу висловлена ще півтора роки тому: «Зариблення є стратегічно важливим для рибного господарства. Це робота на перспективу для забезпечення продовольчої безпеки країни.

Тим паче, рибогосподарська галузь України має високий потенціал для розвитку. Зокрема великий фонд рибогосподарських водойм та сприятливе географічне розташування. Тож, Держрибагентство й надалі продовжує розвивати рибне господарство та підтримувати сталі запаси риби у водоймах», - наголосив Голова Держрибагентства Ярослав Бєлов.

А це вже твердження практиків щодо подолання такого згубного явища на воді як цвітінням водойм, характерною ознакою якого є «позеленіння» водного об'єкта. Для боротьби із цвітінням застосовують органічні та неорганічні альгіциди або механічно видаляють водорості. З профілактичною метою у водойми вносять мікробіологічні препарати та вселяють хлорелу.

Крім зазначених методів боротьби з водоростями є ще один дуже дієвий спосіб – зариблення водойм рослиноїдними видами. Такі види риб, як: товстолобик, короп, білий амур, щука, судак є біологічними меліораторами водойм. Ці риби у процесі своєї життєдіяльності активно споживають водну рослинність і водорості. В результаті чого суттєво зменшується чисельність зелених та синьо-зелених водоростей і покращується якість води.

Так що ж сталося панове, що на Херсонщині закривають потрібний, оздоровлюючий природне середовище завод?

Прохання до голови Херсонської обласної державної адміністрації пана Юрія Гусєва якось пояснити ситуацію, - звертається до голови Херсонської ОДА голова Партії зелених України Володимир Шелудько.

P.S. Звернення, на погляд багатьох жителів Херсонщини, цілком логічне і виправдане, оскільки сам херсонський губернатор зовсім недавно висловлював зовсім іншу точку зору щодо майбутнього рибного заводу, який зараз закривають:

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон