«Осіння рапсодія» в Херсонському державному університеті

Протягом майже всього минулого тижня тривали у ХДУ святкові заходи з нагоди 25-річчя Херсонського академічного ліцею ім.О.В.Мішукова. і завершилися потужним акордом – яскравим концертом під назвою «Осіння рапсодія».

...Як і належить «рапсодії», в його програмі тісно переплелися класика і сучасність, традиційне і нове. Все те, що і становить міцну основу багаторічного успіху цього унікального навчально-виховного закладу.

Спираючись лише на кращі освітні традиції, Академічний ліцей завжди залишається чутливим до всіх прогресивних змін, які диктує сьогодення. Цю парадигму розвитку закладено ще професором Мішуковим, засновником і першим директором Ліцею. Майже вісім років, як Олега Васильовича немає з нами, а заклад, що носить тепер його ім'я, продовжує впевнений поступ вперед. Курс задано правильний.

25 років успіху Херсонського академічного ліцею складалися з тисяч і тисяч історій особистого успіху його педагогів і вихованців. Вони створювали йому ім'я, формували традиції, закладали міцні основи інноваційного розвитку. Високопрофесійний викладацький склад, якому може позаздрити навіть столичний заклад, 173 «золотих» медаліста, 54 «срібних», 12 президентських стипендіатів, безліч переможців різноманітних національних і міжнародних олімпіад та конкурсів.

За чверть століття Ліцей дав гарний старт у майбутнє майже 4 тисячам молодих людей. Серед його випускників сьогодні – відомі педагоги і політики, спортсмени і журналісти, лікарі і державні службовці, артисти, вчені, підприємці. І це ще раз доводить, що Херсонський академічний ліцей є сучасним закладом, який дає не просто якісну освіту.

Тут виховують інтелектуальних і духовних особистостей, які можуть досягати успіху в самих різних сферах. Саме такі освітні заклади спроможні стати потужним фундаментом зростання і розвитку наших громад і всієї країни.

25 років, звісно, вагома дата. Але відсьогодні й вона відходить в історію. Наступні ж сторінки успіху Херсонського академічного ліцею ім.О.В.Мішукова вже пишуться нинішнім поколінням його талановитих викладачів і ліцеїстів. Нехай їм щастить! Нехай кожен наступний рік стане для них роком нових здобутків і особистого зростання, - побажав ректор Херсонського державного університету Олександр СПІВАКОВСЬКИЙ.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон