Під Олешками на Херсонщині відновлювали ліс

Сьогодні, 19 жовтня, у лісовому масиві поблизу міста Олешки, за ініціативи очільника Херсонської обласної державної адміністрації Юрія Гусєва відбулася акція по висадці сосни в ДП «Олешківське ЛМГ».

У даному заході взяли участь голова Олешківської районної ради Павло Потоцький разом з депутатами, представники районної державної адміністрації, міської ради тощо, - всі подалися до лісомисливського господарства відновлювати знищені пожежами ліси.

Відгукнулося за добру справу понад 300 людей – жителі Олешок, Херсона, школярі, поліцейські, рятувальники, військові, працівники СБУ, Центру зайнятості, підприємці, представники громадських організацій та інші.

На лісовій ділянці провели так зване «доповнення», тобто досадили до трирічних саджанців ще сіянців, очільник районного депутатського корпусу Павло Потоцький разом з заступником Костянтином Бугановим.

"Завдяки цій щорічній акції поширюються знання про ліси та їх важливість для існування на планеті, виховується у підростаючого покоління шанобливе ставлення до природи, а ще – це чудова нагода навчитись тонкощам лісовідновлювальних робіт та спробувати себе у нелегкій професії лісівника", - зазначив Павло Потоцький.

Ліс не лише дає життя, а й пише його історію. Треба тільки вміти вслухатись у своєрідну симфонію шуму дерев, і вона багато про що розповість. Доки маленькі тендітні саджанці перетворяться на ліс мине не один десяток років, тому ті, хто його нині висаджує, навряд чи колись зможе відпочити в тіні уже величних крислатих дерев. Та кожен із них розуміє, що робить це заради майбутніх поколінь, яким вже завтра жити на цій землі, де обов'язково повинні бути ліси.

За матеріалами Олешківської районної ради

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон