Костянтинівська ОТГ на Херсонщині: маленька громада з великими амбіціями

Костянтинівська ОТГ зайняла ІІІ місце у рейтингу інституційної спроможності і сталого розвитку громад області,повідомляють «Сільські новини».

Костянтинівська об'єднана територіальна громада – одна з найбільш спроможних громад Херсонської області, яка утримується та розвивається за рахунок власних коштів без отримання базової дотації. Такі дані Херсонського Центру розвитку місцевого самоврядування за підсумками січня–вересня 2019 року.

Костянтинівська ОТГ розташована на відстані близько 150 км від обласного центру. На території ОТГ немає великих промислових об'єктів, окрім Братолюбівського елеватору (філії Державної продовольчо-зернової корпорації України – далі ДПЗКУ). Але є багато родючої землі та один із «рукавів» Каховського каналу (центрального зрошувального і головного магістрального каналу півдня України). Тож, основний бюджетонаповнювач – орендна плата за землю.

Костянтинівська ОТГ об'єднує чотири сільські ради з 9 населеними пунктами: села Антонівка, Братолюбівка, Дубівка, Запорізьке, Зірка, Костянтинівка, Миколаївка, Старолук'янівка, Червона Поляна. На території громади функціонує 3 старостинські округи: Антонівський, Дубівський та Червонополянський. І хоч кількість населення тут невелика (станом на 01.01.2018 на території громади проживає 3890 осіб), але загальна площа території – 2598,19 квадратних кілометрів.

На території громади функціонують: одинопорний навчальний заклад повної загальної середньої освіти, два заклади повної загальної середньої освіти, два заклади дошкільної освіти, два навчально-виховні комплекси, терапевтичне відділення №2 Горностаївської ПМСД, дві амбулаторії та шість ФП.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон