Херсонська «Скарбничка прикрас»

У відділі мистецтв Херсонської обласної бібліотеки для юнацтва ім. Б.А.Лавреньова відкрилась виставка елегантних витворів з бісеру «Скарбничка стильних прикрас від Вікторії Мусієнко».

Безперечно, важко знайти жінку, дівчину чи дівчинку, яка б не піддалася спокусі таких чарівних виробів. А пані Вікторія на виставці демонструє прикраси на будь-який смак, вік і гаманець: це і стримане намисто з благородного чеського скла та натурального каменю, що прекрасно доповнює офісний стиль, і яскраві різнокольорові джгути для відпочинку, і розкішні вечірні кольє та комплекти для особливих подій, і оригінальні браслети для молоді.

Слід також відзначити універсальність багатьох прикрас – майстриня намагається творити їх такими, щоб вони поєднувались практично з будь-яким одягом.

Милують око та затримують погляд різноманітні джгути, кольє, гердани з українськими візерунками та авторськими орнаментами Вікторії Мусієнко, створеними на основі традиційних народних.

Роздивляючись з витонченим смаком виготовлені прикраси, дивуєшся, що для майстрині це лише захоплення. А за покликанням вона педагог – закінчила Херсонський державний педагогічний інститут ім. Н. К. Крупської (нині ХДУ) за спеціальністю «Українська мова та література» і останні роки працює старшим викладачем на кафедрі теорії й методики дошкільної, початкової освіти та мовних комунікацій Херсонської академії неперервної освіти.

Таємниці рукоділля пані Вікторія почала відкривати для себе з дитинства: ще маленькою пізнавала різні види та техніки – плела спицями і гачком, освоїла макраме й паперопластику. Але вироби з бісеру настільки її вразили, що стали захопленням на все життя.

І ось тепер вже її роботами пишаються та зачаровують жінки по всьому світу, а інші переймають досвід, вчаться. Особливо діти, молодь. Саме учні 6-А та 9-Б класів ЗОШ №55 , що стали першими відвідувачами виставки, з дитячою безпосередністю милувались виробами, усвідомлюючи скільки праці, витримки і зосередженості потребує кожна прикраса, настільки цінна і оригінальна така робота.

Можливо, для декого з них це буде чудова нагода знайти своє захоплення або удосконалити власні навички з бісероплетіння. Всіх поціновувачів мистецтва і краси запрошуємо відвідати виставку та оцінити талант і майстерність нашої землячки!

За матеріалами Херсонської обласної ради

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон