Стільки коштів, як за останні роки, у херсонську ШВСМ давно не вкладалося

Поточний 2019 рік – передолімпійський, тому важливо сконцентрувати увагу та фінансовий ресурс обласної громади на підтримці саме олімпійських видів спорту. Такий пріоритет зробили у Херсонській обласній раді.

Депутати віднаходять можливість збільшити видатки саме для олімпійських видів спорту, у першу чергу - для веслування академічного та на байдарках і каное, які для області є стратегічними.

Отже, в останні роки в декілька разів збільшено фінансування на оновлення матеріально-технічної бази центральних спортивних об'єктів: на ремонт приміщень Школи вищої спортивної майстерності (ШВСМ) та Вищого училища фізичної культури (ВУФК), на придбання спортивного інвентарю та обладнання для цих установ.

У цьому році на проведення навчально-тренувальних зборів і змагань з олімпійських видів спорту в обласному бюджеті передбачено на 1 млн. грн., або на 30 % більше коштів. Майже на 6 млн. грн., або на 30 % збільшено видатки на утримання дитячо-юнацьких спортивних шкіл. На третину, або на 100 тис. грн. зросло фінансування Центру олімпійської підготовки з гандболу. Витрати на школу Вищої спортивної майстерності у 2019 році збільшено на 1,4 млн. грн. (майже на 20 %) у порівнянні з минулим роком.

Вперше за багаторічний період в обласному бюджеті передбачено кошти ШВСМ на фармакологію (200 тис. грн.), збільшено видатки на навчально-спортивну роботу з 540,3 тис. грн. у 2018 році до 750 тис. грн. у поточному році. Чи відчувають це тренери та керівництво ШВСМ, розповідає виконуюча обов'язки директора ШВСМ Світлана Давидова:

«Не було раніше такого, щоб стільки коштів вкладалося у підтримку нашої школи, у нашу матеріально-технічну базу, як за останні роки. Вкладені кошти у реконструкцію нашого готелю, де мешкають спортсмени. Ми радіємо з цього. Ті, хто був в нас на базі, бачили, що в нас й зали з'являються спеціалізовані: це й зал концепт, зал для байдарки, зараз готуємо зал для каное. Постійно купуємо тренажери, інвентар.

У цьому році збільшено фінансування на харчування спортсменів. Маючи все це та кваліфікованих тренерів, ми отримуємо результати. Наразі, в нас з 90 спортсменів основного складу – 71% є членами національної збірної. Я працюю 20 років у Школі вищої спортивної майстерності і таких показників ще не було. Максимум було до 60% наших спортсменів у збірній України. В нас працює 25 тренерів, з яких 21 заслужений тренер України, 10 з них – заслужені працівники фізичної культури України», - каже виконуюча обов'язки директора ШВСМ Світлана ДАВИДОВА.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон