Херсон готується до Дня захисника України

У Херсонській міській раді затвердили план заходів до відзначення Дня захисника України, Дня українського козацтва, свята Покрови та Дня заснування УПА. Усі ці свята в Україні щорічно відзначають в один день - 14 жовтня.

Перші святкові заходи відбудуться ще 10-го жовтня - у подвір'ї Обласного центру народної творчості у "Херсонській Світлиці" о 10:00 відбудеться мистецька толока "Козацьке коло, або мистецтво толокувати по-нижньосірогозьки". Участь в заході візьмуть майстри та аматори народного мистецтва з Нижньосірогозького району.

11-го жовтня у Херсонському обласному краєзнавчому музеї відкриється книжкова бібліотечна виставка "Херсонський козацький форпост", присвячена 310-річчю утворення Кам'янської Січі.

12-го жовтня об 11:00 на Алеї Героїв незалежної України в рамках суспільно-громадського проєкту "Троянди Героям" висадять 300 кущів троянд.

13-го жовтня о 9:00 в обласному Палаці молоді та студентів розпочнеться конкурс-фестиваль військово-патріотичної пісні "Оберіг".

Того ж дня з 10:00 в Херсонському обласному художньому музеї імені Олексія Шовкуненка відбудеться День відкритих дверей, в рамках яких о 14:00 відбудеться відкрита екскурсія "Козацькі образи в мистецтві".

13-го ж жовтня об 11:00 в Херсонському академічному театрі ляльок розпочнеться вистава "Микита Кожум'яка", а о 12:00 в Покровському сквері поблизу пам'ятника образу Божої Матері розпочнеться фестиваль "По Покрові - по теплові, всі ми народжені в духовному слові".

Безпосередньо 14-го жовтня об 11:00 на новій сцені кіноконцертної зали "Ювілейний" розпочнеться фестиваль "Обладунки воїна - слава і честь", а в Херсонському обласному краєзнавчому музеї стартує безкоштовна екскурсія по виставці "Понад Дніпром козацьким". Також в музеї відбудеться плакатна виставка стендів "Фактор свободи" Українського інституту національної пам'яті, в ході якої можна буде ознайомитися з фактами із життя та діяльності Івана Мазепи, Симона Петлюри та Степана Бандери.

Також в цей день об 11:00 в кіноконцертній залі "Ювілейний" стартує святкова тематична програма зі участі творчих колективів обласного Палацу культури, а о 12:00 відбудеться безкоштовний кінопоказ художнього фільму "Вогнем та мечем".

Того ж дня об 11:00 в мікрорайоні "Корабел" по вулиці Патона, 6 відбудеться молебень.

О 14:00 на Алеї Героїв незалежної України відбудеться урочиста церемонія покладання квітів до меморіалу на честь загиблих в зоні АТО/ООС військових та Героїв Небесної Сотні., після чого з 15:00 по 17:00 на набережній по проспекту Ушакова відбудеться патріотичний фестиваль "Козацький грай".

Перелік заходів оприлюднено на офіційному сайті Херсонської міськради

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон