Перші запити нардепа від Херсонщини

У парламенті оголошено депутатські запити, з якими народний депутат від Херсонщини звернувся до Прем'єр-міністра України.

- Перший – щодо розв'язання давньої проблеми із забрудненням навколишнього природнього середовища у Бериславі. Йдеться про будівництво за межами міста комплексу по сортуванню побутових відходів, адже довгі роки сміттєзвалище знаходиться безпосередньо в Бериславі. Які проблеми створює таке «сусідство», думаю, пояснювати не треба.

Звичайно, кошти потрібні значні, і сама громада «підняти» цей проект не в змозі. Хоча, розуміючи його важливість, Бериславська міська рада розробила, затвердила та отримала експертний звіт на відповідну проектно-кошторисну документацію. Тепер справа за державним фінансуванням, мова про яке йшла ще на початку цього року, проте воно так і не було виділено.

Другий запит – стосовно виділення з державного бюджету додаткового обсягу медичної субвенції на 2019 рік для Херсонської області та Новокаховської міської об'єднаної територіальної громади зокрема.

Медична субвенція, що є меншою від фактичних видатків на оплату праці у 2018 році та на 9 млн грн менше від потреби на 2019 рік, не покриває нагальні потреби медичних закладів. Через нестачу фінансування медики несвоєчасно та в не повному обсязі отримують заробітну плату, а пацієнти втрачають можливість отримання належних медичних послуг.

Необхідне Урядове рішення про збільшення цієї субвенції. Зволікати з його прийняттям часу вже немає, бо НАМ ТУТ ЖИТИ!, - заявив народний депутат Ігор КОЛИХАЄВ.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон