День дівчат в технологіях на Херсонщин

У вівторок, 8 жовтня у Херсонській області проведуть активності для залучення студенток до технологій STEM.

Напередодні Міжнародного дня дівчат, CSR Ukraine, експертна організація Центр "Розвиток КСВ" спільно з UNFPA, Фондом ООН у галузі народонаселення у рамках ініціативи #ДівчатаSTEM, організовують Національний День Дівчат в STEM.

В цей день - 8-го жовтня - одночасно по всіх областях України технологічні компанії відкриють свої двері для студенток та школярок 8-10 класів та на власному прикладі надихатимуть їх будувати кар'єру в науці та технологіях.

У Херсонській області, до проведення Дня дівчат долучилися студентки Новокаховського коледжу Таврійського державного агротехнологічного університету. Вони здійснять екскурсію на Новокаховський завод плавлених сирів та інші технологічні компанії, щоб дізнатися про особливості роботи у STEM-сфері та поспілкуються з успішними жінками.

На завершення заходу буде організовано телеміст між містами-учасниками, під час якого дівчата поділяться своїми враженнями від візитів до компаній і знайомства зі спеціалістками, які зруйнували їхні стереотипні уявлення про професії.

STEM – це акронім, який означає науку (Science), технології (Technology), інжиніринг (Engineering) та математику (Mathematics).

За результатами загальноукраїнського соціологічного опитування молоді 2017 року, дівчата загалом утричі менше, ніж хлопці, орієнтовані на опанування професії "інженер". Якщо у 2010/2011 н.р. кількість жінок, які прагнуть здобути інженерну освіту становила майже 27%, то на сьогодні їхня частка скоротилася до 20%. Основна мета проведення заходу - збільшити кількість дівчат в STEM-професіях та пробудити їхній інтерес до науки та технологій.

Минулоріч, по завершенню першого в Україні Національного дня дівчат, анкетування учасниць виявило, що 50% дівчат на початку вважали, що професії поділяються на «чоловічі» та «жіночі", а 70% дівчат заявили про те, що День в компанії змінив їх плани на професію.

За детальною інформацію звертайтеся до координаторки події "День Дівчат" – Анастасії Шевчук. Контактні дані: +380732217013, asya.shevchuk@gmail.com

Національний День Дівчат в технологіях - вперше було проведено у 2018 році за сприяння CSR Ukraine, експертної організації Центр "Розвиток КСВ" спільно з UNFPA, Фондом ООН у галузі народонаселення. Тоді технічні та науково-дослідні компанії відкрили свої двері дівчатам 5-9 класів в семи містах України – Києві, Дніпрі, Львові, Житомирі, Івано-Франківську, Южноукраїнську та Ужгороді. 16 великих та малих компаній провели практичні заняття, екскурсії, семінари, вікторини, конкурси, майданчики для спілкування серед дівчат, які навчаються в середній школі.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон