Ігор Колихаєв: Підстав для оптимізму небагато, але залишаюся оптимістом

Депутат Верховної Ради України від Херсонської області Ігор Колихаєв висловив свою думку з приводу планів нової влади України на розвиток економікита соціальної сфери на найближчі 5 років.

Народний обранець оприлюднив свій загальній аналіз Програми дій Уряду:

"...130 сторінок Програми дій Уряду на найближчі 5 років. Визначені лише цілі, причому фантастичні. Жодного слова про те, яким чином планується їх досягати. Зупинюсь лише на декількох напрямках програми:

1.Через 5 років в Україні з'явиться 1 млн нових робочих місць. Добре. Хоча самоціллю це навряд чи може бути, оскільки важливо, як оплачуватимуться ці робочі місця. Скільки люди будуть заробляти і чи зможуть зарплатою забезпечити своє життя і життя своєї родини? Про це – ані слова. Галузі, де робочі місця планують створювати, теж не визначені.

2. 40% росту ВВП. Добре. Але як це вплине на якість життя людей? При тому, що 70% надходжень до бюджету планується спрямовувати на розвиток економіки і 30% - на соціальний захист. Чому ж тоді у бюджеті цього року закладений ріст ВВП лише у 3%?

3. Написана на 5 років програма не визначає, яких результатів, завдяки її реалізації, буде досягнуто через рік. Як без річних показників можна здійснювати 5-тирічне планування?

Проте заявлено про масову приватизацію, відкриття ринку землі. І це при фактичному знищенні малого бізнесу через зміну системи оподаткування - відповідні зміни 20 вересня внесені до Податкового кодексу, а 3 жовтня більшість не дала голосів за скасування цього ганебного парламентського рішення.

Це при запровадженні верифікації всіх державних виплат – тобто тотальної і без їх згоди перевірки отримувачів будь-яких коштів за рахунок держави: пенсій, стипендій, допомог, виплат за інвалідністю, субсидій на оплату послуг ЖКГ, коштів при народженні дітей та багатьох інших (законопроект прийнято в першому читанні).

Не виключаю, що для всіх українців найближчим часом з'явиться ще один податок – загальнодержавний збір на розвиток спорту (відповідний законопроект за №2208 зареєстрований у Раді 3 жовтня). Спорт треба розвивати, але не за рахунок і без того великого податкового навантаження на зарплати людей.

Зате у програмі – жодного слова про промисловість. Хіба ж не промисловість є рушієм економіки та гарантією створення нових робочих місць? Так, ми аграрна країна, але у XXI столітті не можна відходити від індустріалізації. Тим більше, потенціал в України для цього великий.

І на завершення. Нам обіцяють відремонтувати 24 000 км доріг та збільшити частку переробки побутових відходів з 3% до 15%.

Тож першим тестом на реалістичність цих обіцянок вважатиму врахування моїх пропозицій до держбюджету щодо збільшення фінансування ремонтів доріг на Херсонщині та виділення коштів на будівництво за межами Берислава комплексу по сортуванню ТПВ.

Підстав для оптимізму небагато, але залишаюся оптимістом", - заявив народний депутат Ігор КОЛИХАЄВ.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон