Визначено напрямки співпраці Херсонської обласної ради з Міжнародною фінансовою корпорацією

Сьогодні, 4 жовтня голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер та представники депутатського корпусу взяли участь у презентації проектів приватно-державного партнерства від Міжнародної фінансової корпорації (IFC).

Як зазначив голова Регіонального представництва IFC в Україні, Білорусі та Молдові Джейсон Пеллмар, метою зустрічі є обговорення потенційних напрямків співпраці області з Міжнародною фінансовою корпорацією у сфері реалізації інфраструктурних інвестиційних проектів та проектів у галузях комунальних послуг, охорони здоров'я.

Серед пріоритетних напрямків, на яких була зосереджена увага – перспектива концесії аеропорту «Херсон» та створення на базі Херсонського онкологічного диспансеру сучасного Центру променевої терапії.

«Херсонська обласна рада була однією з перших в Україні, яка погодила внесення до переліку об'єктів, які підлягають концесії, міжнародного аеропорту «Херсон». Ми ретельно вивчаємо питання та маємо певні вимоги до майбутнього проекту та інвестора.

Проект концесії не повинен містити умову про припинення, нехай й тимчасового, роботи аеропорту. Також аеропорт має залишатися у власності громади. Основні завдання, які ми ставимо перед потенційним інвестором – поліпшення сервісу, доступність послуг та збільшення пасажиропотоку.

Депутати прагнуть ухвалювати виважені рішення, які йдуть на користь розвитку області та підприємства. Тому запрошуємо до співпраці з депутатським корпусом», – сказав голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер.

Як зазначив під час презентації старший інвестиційний офіцер Регіонального представництва Міжнародної фінансової корпорації Олег Кудашов, наразі IFC розглядає можливість співпраці з питань концесії чотирьох українських аеропортів з міст Львів, Запоріжжя, Чернівці та Херсон.

«Ми готові розпочинати роботу по вивченню техніко-економічних показників роботи аеропорту «Херсон». До кінця року плануємо завершити попередній аналіз, щоб потім надати обласній раді рекомендації, як рухатися далі», – повідомив Олег Кудашов.

Владислав Мангер наголосив також на зацікавленості Херсонської обласної ради у співпраці з міжнародною інституцією по реалізації обласної Програми боротьби з онкологічними захворюваннями на 2019 – 2023 роки. Вона передбачає оснащення КЗ «Херсонський онкологічний диспансер» сучасним обладнанням за рахунок різних джерел фінансування.

Цей проект може стати прикладом державно-приватного партнерства у галузі охорони здоров'я для всієї країни.

За матеріалами Херсонської обласної ради

Довідково: Міжнародна фінансова корпорація (IFC)фінансово-кредитна організація, яка є членом групи Світового банку і здійснює надання технічно-юридичної, консультативної та фінансової підтримки урядам різних країн світу у напряму залучення інвестицій для реалізації проектів у сфері державно-приватного партнерства у галузях енергетики, транспорту, комунальних послуг, охорони здоров'я. наразі, IFC виконує поточне консультативне зобов'язання з метою передачі у концесію ДП «Херсонський морський торговельний порт».

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон