Тренеры по академической гребле восстали против директора ШВСМ Мотова

Несколько известных херсонских тренеров по академической гребле подписали открытое письмо и намерены обратиться в Херсонский областной совет по поводу ситуации,которая сложилась в Школе высшего спортивного мастерства (ШВСМ) по вине ее директора Алексея Мотова.

Тренеры возмущены тем, что им фактически не дают работать на базе ШВСМ, препятствуют в организации выездов на соревнования. Вместе с тем директор коммунального учреждения считает себя полноправным хозяином и на свое усмотрение, а, вернее, на благо своего личного кармана использует имущество ШВСМ: продал часть понтона, металлический ангар, территорию школы использует под платную стоянку.

Об этих и других фактах тренеры пишут в своем обращении на имя главы Херсонского областного совета. В обращении сказано:

«З приходом на посаду директора ШВСМ Мотова О.В. відбувається ніщо інше, як знищення існуючого потенціалу, руйнація створеної системи. На фоні підвищеної упродовж трьох – чотирьох років уваги до спорту з боку обласної влади (придбання спеціалізованих тренажерів, академічних човнів, ремонт ШВСМ), має місце абсолютно не професійна, згубна для спорту, а часто й не законна діяльність Мотова О.В.

Як приклад, наведемо декілька фактів.

З недавнього часу стало великою проблемою користування спортивними залами, майданчиками, інвентарем та обладнанням для учнів ВУФК та спортивних шкіл, які на договірних умовах базуються на ШВСМ. Не дивлячись на документально оформлене право користування спортивною базою, тренерам, які не в штаті ШВСМ, за усною вказівкою Мотова О.В. майже повністю обмежено доступ до неї, а також заявлено взагалі про заборону в подальшому перебування на території ШВСМ. Така позиція Мотова О.В., під приводом наведення порядку, насправді є цілковитим самодурством.

Також жодного сприяння, навпаки протидію, з боку Мотова О.В. відчуваємо при організації виїздів на спортивні змагання. Постійно під зривом участь херсонських юніорів та юнаків у чемпіонах України через заборону Мотова О.В. використовувати спеціальний автотранспорт для перевезення човнів, який є тільки в ШВСМ.

Останнім прикладом такої неадекватної його поведінки є перешкоджання виїзду команди області на чемпіонат України серед училищ фізкультури, який проходив 27-29.09.2019 у Миколаєві. Не зважаючи на те, що згідно з регламентом приїзд команд повинен бути 27.09.2019, команда Херсонської області через заборону Мотова О.В. не змогла вчасно виїхати і прибула в Миколаїв тільки вранці 28.09.2019, що поставило під загрозу взагалі допуск наших спортсменів до змагань. Директор ШВСМ, який не розуміє, що учні ДЮСШ і ВУФК – це найближчий і фактично єдиний резерв його закладу, створюючи нестерпні умови для їх підготовки, не має права керувати такою школою.

Не можемо також не звернути Вашу увагу на протиправне на наш погляд списання і знищення Мотовим О.В. понтону для виходу на воду, транспортних засобів, конструктивних елементів ангару, який враховуючи наявність фундаменту, міг би бути добудований і введений в експлуатацію за незначні кошти як спортивний зал або елінг. Фото додаються. Ще одним фактом не законних дій Мотова О.В. є організація парковки на території ШВСМ на платній основі, кошти від якої ідуть йому особисто. Фото додаються».

К своему обращению тренеры прилагают фотографии.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон