Двоє дівчат за хлопчика побилися у заповіднику на Херсонщині

Ну дуже екзотичні «дівчата» побилися за не менш екзотичного «хлопчика» у заповіднику Асканія-Нова на Херсонщині.

Тут у спеціальному відділенні зоопарку утримують страусів трьох видів: африканського, південноамериканського нанду та австралійського ему. Але якщо африканці та американці гніздяться з травня по липень, то в австралійців, як у справжніх антиподів, усе навпаки: гніздяться з грудня по лютий, а саме зараз у них токовище.

Причому серед ему за пару конкурують не самці, а, навпаки, самиці. Свідком саме такого суперництва і став директор заповідника Віктор Гавриленко. Двобій, який відбувся на його очах, був дуже жорстоким і безкомпромісним: пір'я з гігантських птахів заввишки у 160 сантиметрів летіло в різні боки. Віктор Семенович мав при собі фотоапарат, і не розгубився, зробивши кілька унікальних знімків – їх ми і представляємо читачам «Нового дня».

«Гладіаторський» двобій, до речі, спостерігали і самці ему. Але вони трималися осторонь, і не виявляли жодних емоцій. Мабуть, їм самим не кортіло потрапити «під гарячу руку» подругам, котрі розходилися не на жарт. Точніше, не руку, а ногу, якими ті наносять страшні удари – людину вони можуть покалічити чи вбити. Через це у період токування працівники заповідника, котрі обслуговують секцію, поодинці до них узагалі не заходять. А якщо потрібно перевести ему до іншого вольєру, то його заманюють зерном – ніякого натяку на конфлікт.

Що ж до цікавих знімків, то нагод їх зробити у працівників заповідника завжди чимало. Адже страусину ферму в Асканії-Нова заснували ще в 1896 році, і вона була тоді другою такою в Європі. А зараз тут плодяться й розмножуються понад сімдесят безкільових птахів, споглядання яких дарує гостям зоопарку при заповіднику масу неповторних вражень.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ
Новий день

Фото Віктора ГАВРИЛЕНКО

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон