Арт-терапія для учасників АТО у Херсоні

Голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер, депутатський корпус та комунальні заклади облради, а також громадські організації нашого регіону приділяють значну увагусоціальній та психологічній реабілітації учасників АТО/ООС.

Протягом двох тижнів на базі комунального закладу «Херсонський обласний госпіталь ветеранів та інвалідів війни» відбулися майстер-класи з малювання від волонтерки, художниці, дружини УБД, спеціаліста з арт-терапії Світлани Русиної-Панченко.

Організатором заходів виступила громадська спілка «Херсонська обласна асоціація об'єднань учасників бойових дій на сході України», а супровід майстер-класів здійснювала Херсонська обласна організація Товариства Червоного Хреста України.

Світлана Русина-Панченко навчала учасників АТО/ООС техніці малювання фольгою, а на минулому тижні їм продемонстрували, як можна писати картини кухонними губками. Це – своєрідний вид арт-терапії для людей, які пройшли горнило війни. Як відомо, малювання дозволяє людям виражати свої найбільш потаємні переживання, що є дуже важливим для реабілітації учасників війни на Сході. Крім того, багатьом людям папір та фарби дають можливість відволіктися від особистих проблем, розслабитися та заспокоїтися. До того ж, запропоновані способи малювання фольгою та губками дарують нові емоції людям.

Відзначимо, малюнки, які військовослужбовці створили під час тренінгів, будуть відправлені у своєрідну «подорож» до країн, в яких проживає українська діаспора.

Найближчим часом громадська спілка «Херсонська обласна асоціація об'єднань учасників бойових дій на сході України» планує проведення сімейної терапії для родин учасників АТО/ООС. Такі заходи є надзвичайно важливими, адже одним із найкращих інструментів адаптації та реабілітації військовослужбовців є саме сім'я, її любов і теплота.

Керівництво та депутатський корпус Херсонської обласної ради розуміють необхідність підтримки учасників війни на Донбасі. І вона не повинна обмежуватися матеріальними речами. Військовослужбовці залишають у зонах проведення бойових дій не лише фізичне здоров'я – війна має надзвичайний вплив на психіку та психологію. Влада та різні заклади мають допомогти учасникам АТО/ООС подолати переживання, набуті під час війни, а також соціалізувати військовослужбовців.

Вкрай важливою у такій ситуації є підтримка громадських організацій, які займаються допомогою учасникам АТО/ООС. До таких організацій входять люди, які на власному досвіді відчули, що таке війна, і які мають щире бажання допомагати своїм побратимами. У нашому регіоні важливу роль відіграє громадська спілка «Херсонська обласна асоціація об'єднань учасників бойових дій на сході України», яка докладає максимум зусиль для вирішення проблем людей, які захищають суверенітет держави.

За матералами Херсонської обласної ради

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон