На Херсонщині займаються працевлаштуванням постраждалих від війни

Не залишаються осторонь питання вчасно наданих якісних послуг Херсонської обласної служби зайнятості особам, які постраждали внаслідок конфлікту на Сході України та демобілізованим бійцям АТО/ООС.

За словами директора Херсонського обласного центру зайнятості Євгенія Єрашова служба займає активну позицію в частині повернення до продуктивної зайнятості на ринок праці бійців АТО/ООС та внутрішньо переміщених осіб.

«З початку року послуги центрів зайнятості області отримали 750 демобілізованих військовослужбовців-учасників АТО/ООС та 154 внутрішньо переміщених осіб,– Для кожного, хто звертається, наші фахівці розробляють індивідуальний план працевлаштування, надають консультативні послуги з професійної підготовки та підвищення кваліфікації, інформують щодо можливості започаткування власної справи», - зазначив Є.Єрашов.

36 осіб з числа демобілізованих військовослужбовців із зони проведення АТО/ООС взяли участь у громадських роботах соціально направленого проекту «Шерифи», де інформували місцеве населення щодо недопущення порушень громадського порядку.

Найбільша кількість «шерифів» була у Горностаївському, Нижньосірогозькому та Скадовському районах. Попри те, що самій громаді необхідні такі працівники, військовослужбовці відчувають потребу у собі, що є необхідною складовою для їхньої соціальної та професійної реабілітації.

Один із інструментів для повернення зайнятості громадянам та підвищення їхньої конкурентоспроможності, безумовно, є професійне навчання та підвищення кваліфікації. Цією послугою з початку року скористалися 67 учасників АТО/ООС та 12 внутрішньо переміщених осіб.

Найбільш затребуваними були професії трактористів-машиністів сільськогосподарського виробництва, навчалися за професією ліфтер, продавець продовольчих товарів тощо. Позитивні враження залишили слухачі після курсів підвищення кваліфікації з основ підприємницької діяльності.

До речі, семеро колишніх безробітних-учасників АТО/ООС за сприяння служби зайнятості відкрили власну справу та займаються ремонтом обладнання зв'язку, поштовою та кур'єрською доставкою, надають послуги мобільного харчування, виготовлюють вироби з бетону для будівництва, випікають хліб та хлібобулочні вироби тощо.

Ці категорії громадян дуже вразливі і, як ніхто, потребують особливого ставлення і відношення, фахові спеціалісти з профорієнтації Херсонської обласної служби зайнятості надали більше 3,6 тисяч якісних профорієнтаційних послуг, що сприяє можливості самореалізації шукачів роботи як у повсякденному житті, так і на професійній ниві.

За матеріалами Херсонського обласного центру зайнятості

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон