На Херсонщині набирає обертів безоплатна правова допомога

Більше 30 тисяч мешканців Херсонщини звернулись за безкоштовною правовою допомогою за півтора року.

Про це йшла мова на прес-конференції у Регіональному центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Херсонській області.

Держава через систему безоплатної правової допомоги здійснює правову підтримку та захист незахищених верств населення — пенсіонерів, осіб з інвалідністю, ветеранів війни, внутрішньо переміщених осіб, багатодітних сімей, дітей та інших вразливих категорій.

За минулий рік і І півріччя 2019 року до центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги Херсонщини звернулося 30 тис. 434 особи, більшість із яких потребувала правових консультацій та роз'яснень законодавства.

За І півріччя 2019 року до наших центрів звернулося 11 тис. 336 осіб. Більшість, а це 10 294 клієнти, отримали фахові юридичні консультації. Допомога юристів та адвокатів системи БПД в судах знадобилася 1 067 клієнтам.

Для порівняння: у 2017 році зареєстровано 21 тис. 13 звернень, за минулий рік - 22 тис. 399 звернень. Про довіру людей до установ свідчить й те, що майже чверть звернень – повторні.

Якісними безоплатними юридичними послугами мешканців області забезпечують чотири місцеві центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Останні розташовані в Бериславі, Голій Пристані, Каховці та Херсоні. Разом з ними працюють ще 16 бюро правової допомоги, де можна отримати правову інформацію, консультацію та роз'яснення, скласти заяви, скарги, процесуальні та інші документи правового характеру, отримати доступ до вторинної правової допомоги та медіації, доступ до електронних сервісів Міністерства юстиції України.

Нині безоплатну правову допомогу на Херсонщині надають 34 працівника місцевих центрів та 31 фахівець бюро правової допомоги. Крім того, з центрами співпрацюють 76 адвокатів.

Розуміючи важливість надання правової допомоги соціально вразливим верствам населення, з кожним роком розширюється коло осіб, яким надається безоплатна вторинна правова допомога. Так, з 7 січня 2018 року доступ до безоплатної вторинної правової допомоги отримали особи, які постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статі, а також усі діти.

Вгору

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон