Херсонським школярам допомагали вибирати професію

Чи не найскладнішим вибором у житті є вибір майбутньої професії: так, щоб і до душі, й успішно! Цей вибір припадає на період навчання у старших класахй, іноді, у вирішенні цього питання не обійтись без допомоги дорослих. Тож, як зорієнтуватися на сучасному ринку праці?

На це та інші питання старшокласникам Херсонської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 54 з поглибленим вивченням іспанської та інших іноземних мов допомогли знайти відповідь центр екологічної культури та виховання учнівської молоді «Дивосвіт» Центру дитячої та юнацької творчості при управлінні Херсонської міської ради та ГО «Мережа Освітніх Консультантів».

Сертифікований консультант громадської організації Лідія Чернечу-Смик пояснила присутнім підліткам як обрати фах з урахуванням інтересів, здібностей та особистих якостей; як користуватися оnline-консультаційною платформою та профорієнтаційним тестуванням.

Окремо акцентувалась увага на якостях сучасного фахівця, серед яких: гнучкість та креативність мислення; вміння «переключатись» між завданнями (багатофункціональність, різносторонність); досконале знання своєї галузі (професії); швидкість вирішення поставлених задач; здатність до пошуку альтернативних вирішень; знання різних мов.

Учасники активно задавали питання та виявляли неабияку цікавість, адже попереду перед ними важливий вибір, який вплине на усе подальше життя.

За матеріалами Управління освіти Херсонської міської ради

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон