Херсонцям цікаво: хто ж його посадить?

Днями новопризначений Генеральний прокурор України Руслан Рябошапка повідомив широкому загалу, що має намір вимагати зняття недоторканності з депутатів набагато раніше, ніж відповідний Закон вступить у силу (з січня 2020 року).

Не промовчав він і про те, що є перспективи у питаннях розслідування злочинів депутатів, включаючи і колишнього президента України Петра Порошенка (мова йшла про можливість його арешту).

У відповідь на питання чи планує він звертатися з проханням до Парламенту щодо арешту Петра Порошенка – Генеральний прокурор дав чітку відповідь, що Верховна Рада не містить недоторканних осіб, тому він не буде звертатися з проханням, а висуне вимоги щодо арешту олігарха. Він підкреслив, що не важливо скільки грошей і який статус у людини, ніхто не повинен піти від правосуддя і тому він сповнений рішучості виконати вирок.

При цьому Руслан Рябошапка зізнався, що поки ще у нього немає будь-якої інформації по нових депутатах. Однак, незабаром він планує повернути на розгляд безліч кримінальних справ, що «залежалися» і зайнятися відкриттям нових. Крім того Генпрокурор не скриваючи констатував, що деякі кримінальні виробництва можуть бути пов'язані з депутатами партії Володимира Зеленського «Слуга народу».

То, чи будуть «посадки»?

Генпрокурор вважає, що «так, будуть». Про це 9 вересня він заявив під час засідання профільного комітету Верховної Ради, яке відбувалося з важливих питань, які стосуються загальної роботи правоохоронних органів. Він пообіцяв, що скоро українці побачать «вишукані» посадки, адже і він, і його колеги вже відпрацьовують кілька важливих «кейсів», а справи скоро будуть передані до суду. Крім того чиновник пообіцяв показати «серйозні процесуальні зрушення». Під ними він розуміє обшуки, арешти майна тощо.

Однак відмовився говорити про конкретні справи і розповідати, хто знаходиться під підозрою або навіть під «ковпаком».

Сергій ОСОЛОДКІН

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон