У Козацькому розглядатиметься питання приєднання до Нової Каховки

На рівні району селище не знайшло жодної підтримки для створення власної ОТГ.

Процедура добровільного приєднання Козацької селищної ради Бериславського району до Новокаховської ОТГ може бути розпочата вже найближчим часом. Про це повідомив селищний голова Андрій Чирко.

— Ми дуже хотіли створити свою ОТГ і чотири роки поспіль добивалися цього. На жаль, усе вперлося в небажання сусідньої з нами Одрадокам'янської сільради. Вони руками і ногами опираються децентралізації. Через це ми не можемо приєднати до себе Бургунську сільраду. Ми планували, що до нашої ОТГ приєднається також Веселе. Однак у цій громаді теж втомилися чекати і зробили свій вибір на користь Нової Каховки, — розповів Андрій Чирко.

Останньою краплею для Козацького стало оприлюднення Херсонською облдержадміністрацією нового проекту перспективного плану формування територій громад Херсонської області, який планується винести на сесію обласної ради вже у вересні. В цьому документі пропонується утворити Козацьку ОТГ і включити до неї вісім сільрад, включаючи найбільш віддалені від її ймовірного адміністративного центру Лиманецьку, Високівську, Тягинську і Львівську.

— Створення такої великої за територією ОТГ суперечить здоровому глузду. У такому складі Козацька ОТГ стає попросту не потрібною. Адже що до Херсона, що до Лиманця від нашого селища 65 км. Щоб не допустити цього, частина депутатів селищної ради запропонувала розпочати процедуру добровільного приєднання до Новокаховської ОТГ. І ми вже починаємо обговорення цього питання на рівні громади, — пояснив Андрій Чирко.

За словами селищного голови, за всі ці роки Козацьке не знайшло жодної підтримки щодо утворення ОТГ на рівні свого району.

- Ми тут нікому не потрібні. Без кінця топчемося на одному місці, а допомоги від районних керманичів жодної. Тому тепер слово за нашою громадою. Якщо вона підтримає пропозицію приєднання до Нової Каховки – значить, так тому й бути, — підсумував Андрій Чирко.

— Знаю, що в Козацькому готується проведення громадських слухань з питання приєднання до нашої ОТГ. Якщо нас запросять – обов'язково приїдемо і візьмемо в них участь, — прокоментував міський голова Нової Каховки Володимир Коваленко. – А потім будемо чекати на їх остаточне рішення.

Олег БАТУРІН
"Новий День"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон