Профорієнтаційний маршрут каховськими підприємствами

Днями фахівці Каховського міськрайонного центру зайнятості провели масовий профорієнтаційний захід для учнів Каховської ЗОШ №4,під час якого учнівська молодь мала можливість ознайомитися з роботою підприємств та організацій міста Каховки.

Організатори заходу ставили за мету формування мотивації до свідомого вибору майбутньої професії, спонукання до пошуку роботи у своєму рідному місті, ефективного вирішення проблеми збереження трудового потенціалу регіону та підвищення громадської та суспільної активності учнів. Захід передбачав різноманітні виїзні екскурсії окремими класами школи.

Старшокласники відвідали Каховський міськрайонний центр зайнятості, де заступник директора Діана Соловйова-Зуєва провела екскурсію та ознайомила відвідувачів з послугами, які надає служба зайнятості населенню. Школярі дізналися про сучасні методи надання послуг незайнятому населенню: електронний кабінет безробітного, електонний запис на прийом, скайпспівбесіда з роботодавцем, допомога запису відеорезюме безробітних тощо. Під час екскурсії учні спостерігали за практичною роботою фахівців сектору рекрутингу та кар'єрних радників на їхніх робочих місцях.

Цікавою та пізнавальною виявилась екскурсія учнів 6 класу на підприємство Управління головного Каховського магістрального каналу, де школярі дізналися про історію створення, основні напрямки діяльності підприємства, його професійну структуру, основний професійний склад робітників.

Відвідавши ТОВ «Скадітекс» школярі 7 класу дізналися, що підприємство співпрацює з провідними європейськими брендами, а вся виготовлена продукція відправляється на експорт: для французької компанії – випускаються «кенгурушки», для шведської – крісла-шезлонги для малюків, для німецької – авточохли. Хлопці та дівчата знайомилися продукцією підприємства, міряли «кенгурушки», спробували самостійно зробити викройки, поспілкувались з працівниками підприємства. А під час екскурсії на унікальне підприємстві ТОВ «Vandra Rugs ткацьке ательє», основним видом діяльності якого є виробництво килимів та килимових виробів, дізналися цікавий факт, що готові килимові вироби поставляються до Швеції, а партнери вже експортують вироби до м. Дубаї, м. Нью-Йорк, Фінляндії тощо. Також було замовлення від Королеви Данії.

У рамках заходу учні 7-х класів побували в Каховському відділі ГУ Національної поліції в Херсонській області та в Державній пожежно-рятувальній частині ГУ державної служби з надзвичайних ситуацій у Херсонській області. На власні очі побачили зброю та систему захисту, яку використовують правоохоронці, техніку та обладнання, що використовують під час ліквідації надзвичайних ситуацій та подій рятувальники. Згадали правила дорожнього руху та пожежної безпеки, правила поведінки у навчальному закладі, та отримали рекомендації, що робити у небезпечних ситуаціях та як захистити себе від небезпечного явища булінгу.

Організовані екскурсії виявилися інформативними і пізнавальними для школярів, фахівці міськрайонного центру зайнятості впевнені що подібні заходи, де наочно можна побачити специфіку роботи підприємства чи установи, допоможуть учням у виборі майбутньої професії.

Херсонський обласний центр зайнятості

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон