Школі у Таврійському мікрорайоні Херсона бути

Херсон потопає в смітті, сморід відходів, змішаний з запахами випорожнень бездомних, які живуть в недобудовах і руїнах в самому центрі міста,стоїть такий, що не тільки іноземні туристи втрачають свідомість, а й жителі міста потрапляють в інфекційні лікарні від отруєння, сухі дерева та електроопори падають жителям на голови, автомобілі провалюються в ями на дорогах, зграї диких собак нападають на дітей...

Так останнім часом починається більшість публікацій ЗМІ про наше рідне місто. Читати таке дуже неприємно і боляче. Але ще страшніше це бачити щодня.

Суботники, які ми зі своїми родинами, з друзями та співвласниками ОСББ організуємо, не можуть повністю підмінити ту роботу, яку не виконує міський голова та його підлеглі.

Але більш всього дивує, коли керівництво міста не тільки ігнорує і саботує виконання власних повноважень, але й починає боротися з територіальною громадою!

Нагадаємо, 22 серпня, відбулось сесія Херсонської міської ради. На цю сесію було винесено на розгляд перша в цьому році місцева ініціатива «Про спонукання Херсонського міського голови до будівництва школи № 23, спортивного комплексу з басейном та дошкільного навчального закладу в 4-А Таврійському мікрорайоні м.Херсона в 2019-2020 роках».

Розгляду на сесії передувала двомісячна велика робота у депутатських комісіях, відділах та управліннях міськвиконкому. Територіальна громада спонукала до активної роботи не тільки міського голову, але й всіх депутатів та чиновників виконкому. Представники ініціативної групи відчули не просто пресинг, але й залякування, відверту брехню, «хитромудрі» інтриги від керівників виконкому.

На саму сесію прийшли підтримати цю ініціативу голови ОСББ та мешканці Таврійського мікрорайону, представники ініціативної групи і навіть священнослужителі різних конфесій. З проханням підтримати питання про будівництво школи в Таврійському виступив прес-секретар Херсонської єпархії Православної церкви України отець Віктор.

Але коли дійшла черга до розгляду ініціативи, то, в порушення регламенту та Статуту територіальної громади Херсона представникам ініціативної групи не тільки не дали можливість виступити з доповіддю, як вимагає того законодавство України, але їх позбавили взагалі права голосу.

Незважаючи на це, депутати проголосували за ініціативу, тим самим підтримавши питання «Про спонукання Херсонського міського голови до будівництва школи № 23, спортивного комплексу з басейном та дошкільного навчального закладу в 4-А Таврійському мікрорайоні м.Херсона в 2019-2020 роках». За - проголосували 28 осіб. Проти - 0. Утрималося - 0. Не голосувало - 7 осіб. Це зафіксувала електронна система голосування в 13:29:01.

На цьому сесія була зупинена, міський голова оголосив перерву і всі депутати, журналісти, мешканці міста вийшли із залу. Після перерви депутати не зібрались і сесія була призупинена.

І раптом через 2 години після перерви стає відомо, що в 15.37 в якихось «кулуарах» за зачиненими дверима депутат міськради Марієв Ю.В. зрозумів, що у нього «не спрацював його персональний пульт» і він просить врахувати його голос як «утримався». На цій підставі, результати голосування з питання 46 треба визнати недійсними. Цікаво те, що саме цей депутат взагалі в голосуванні з питання № 46 участі не брав.

Регламент міської ради передбачає і такі «нюанси» депутатської діяльності. Стаття 104 цього регламенту чітко визначає « Депутати, відсутні під час голосування, не мають права подати свій голос пізніше.

Депутат не має права відкликати або змінити свій голос після закінчення процедури голосування. У випадку, якщо депутат допустив помилку під час голосування, він має право звернутися із заявою до лічильної комісії. Така заява оприлюднюється разом із результатом голосування, але не впливає на підсумки голосування».

І все ж таки це питання майже через тиждень 28 серпня знову виноситься на голосування сесії. Частина депутатів починає з того, що школа взагалі не потрібна. Потім, виявляється, що начебто і потрібна, та де взяти гроші?

Потім висуваються версії, що вже й місця не має для будівництва, потім деякі депутати переходять на особистості представників ініціативної групи. Цього видається мало, тоді під керівництвом Миколаєнка та делегуванням депутатки Ценкер, поливають брудом та брехнею представників ініціативної групи.

Та коли, на вимогу депутатів Дьякової, Кияновського, Линецького, Ільченка починається поіменне голосування, то виявляється, що 38 з 39 депутатів голосують за підтримку місцевої ініціативи та за будівництво школи і спортивного комплексу з басейном.

І це не дивно. Тому, що місцеву ініціативу підтримали не тільки мешканці Таврійського мікрорайону, але й більшість жителів Херсона.

Протягом двох місяців за цю ініціативу молились віруючи різних конфесій в різних церквах у всіх мікрорайонах міста. Як ви думаєте, на чийому боці люди і Бог?

Начебто все в порядку. Але темні сили «пищать, шкварчать на пательні», але не хочуть здаватись без бою. В рішенні ради є пункт, яким доручено відповідним управлінням виконкому запланувати на наступний рік фінансування на ці об'єкти. Та керівники цих управлінь не поспішають виконувати це рішення.

Більше того, деякі депутати між собою обговорюють варіанти, як же ж покарати «нахабних крикунів» з ініціативної групи, які «примусили» їх приймати таке рішення. Шалений тиск та погрози ідуть на адресу голів ОСББ, які активно відстоюють права мешканців Таврійського, «придворні» журналісти закидали інтернет брехнею на адресу ініціативної групи. На 5 вересня рішення сесії міським головою не підписано...

Чому ж так наполегливо міський голова Херсона з купкою депутатів не хоче, щоб в 4 Таврійському була побудована школа і спортивна школа, проекти яких за рішенням ж міської ради вже виготовлені, земельні ділянки виділені, і ці об'єкти включені до Програми економічного і соціального розвитку Херсона на 2019- 2021 роки, затвердженої рішенням міської ради від 21.12.2018 № 1783?

Чому пан Миколаєнко вкотре йде на порушення законів і Конституції України? Чому не хоче будувати школу та інші дитячі заклади в місті? Невже саме йому прийдеться відповідати за ті корупційні схеми в міській раді, про які, можливо, він і не здогадується?

Зірковий час херсонських «попандопулів», «шарікових та швондєрів» закінчується! Змінилась не тільки країна, змінилися люди - мешканці Херсона! Беззаконня та свавілля дістало усіх!

Тому сьогоднішні та вчорашні корупціонери, якими б чудними не були їх прізвища, і якими б героїчними вони себе не виставляли в газетах, мають великі й радісні перспективи проявити свої «таланти» за гратами!

Василь МИКОЛАЙЧУК

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон