Коли учні Херсонщини отримають повний комплект обіцяних книжок

Попри те, що на календарі вже 5 вересня, а діти сіли за парти, школи Херсонщини продовжують укомплектовуватися новим обладнанням та книжками.

Так, тільки 2 вересня Каховський район отримав 3091 примірник підручників для 2, 6 та 11 класів, які придбані за кошти державної бюджету.

Крім того, надійшли й довгоочікувані книжки для учнів 3, 7, 8 класів другої школи, які з цього навчального року повністю переведені на україномовне викладання предметів. Всього для них придбали 1430 підручників.

Як зазначив начальник управління освіти Михайло Гончар, це вже друга партія за останні три місяці, проте не остання, адже деякі видання тільки друкуються.

«Усі учні каховських шкіл будуть повністю забезпечені необхідним комплектом підручників, жодної потреби закупати їх за власні кошти немає. Виключенням є лише класи, що обрали поглиблений курс з англійської, і використовують Оксфордські посібники, які не закуповуються за бюджетні кошти»,- додав Гончар.

Нагадаємо, на початку серпня ексміністр освіти Лілія Гриневич запевняла, що міністерство чітко вкладається в графік друку підручників – усі книги будуть доставлені на обласні бази до 15 серпня. Місцеві органи управління освітою за законом зобов'язані виконати доставку підручників до закладів освіти протягом 15-ти календарних днів після отримання, тому за планом усі підручники 1 вересня вже мають бути в школах.

Проте реальність не така вже і втішна, адже учні деяких шкіл знаходяться в режимі очікування обіцяних підручників. Та МОН України пропонує не засмучуватися, а використовувати аналог друкованих – електронні. На думку фахівців, це також зменшить фізичне навантаження на дітей.

"Гривна"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон