Школярів Генічеського району привітали з Днем знань і словом, і ділом

З нагоди свята Першого дзвоника засновник Благодійного фонду Альберт Черепаха вирішив привітати усіх учнів не лише словом, але й ділом.

Завітавши 2 вересня на урочисті заходи до восьми загальноосвітніх шкіл Генічеського району, представники фонду та Альберт Вікторович особисто вітали учнів з початком нового навчального року, побажавши сумлінності у навчанні, особистих досягнень, легких завдань та вдалого навчального року.

А щоб насправді покращити рівень навчання та зручних умов у школах Генічеського району Благодійним фондом було придбано чимало необхідних подарунків для багатьох шкіл.

Наприклад, до учнів села Щасливцеве Альберт Вікторович завітав із вагомим подарунком – для школи було придбано нову побутову жарильну шафу, вельми потрібну для шкільної їдальні. Директорка звернулася до Альберта Вікторовича з проханням покращити умови приготування їжі для діток, і відповідь засновника фонду не змусила себе довго чекати: починаючи з нового навчального року школярів очікують обідні смаколики з нової печі.

Завітавши до Новодмитріївської школи, представники фонду вручили такий необхідний для шкільної столової навчального закладу кондиціонер, адже навчальний рік розпочинається, як правило, за умов значної спеки. Щоби учням було комфортно почуватися під час обідніх перерв, фондом було придбано цей новенький охолоджуючий прилад.

Червонопрапорна загальноосвітня школа звернулася до Благодійного фонду з проханням про заміну у кабінеті іноземної мови вікон, які вже застарілі та не відповідають своїм функціям, і через це взимку в кабінеті дуже прохолодно. Аби дітлахи не мерзли під час занять, Альберт Черепаха погодив заміну трьох старих вікон на нові європакети, які точно зберігатимуть тепло під час холодів.

До Плавської школи представники фонду завітали з новою модерновою фліпчарт-дошкою – тією, на якій зручно малювати та писати маркерами, що значно поліпшить навчання та зробить його більш яскравим та комфортним.

Адміністрація Павлівської школи звернулася до Благодійного фонду з проханням допомогти оновити шкільну спортивну залу. Тож фондом було придбано цілу низку спортивного інвентарю: спортивні обручі, волейбольні та футбольні м'ячі, скакалки та гімнастичні мати.

Не обділили увагою і Чонгарську школу. По-перше, Благодійний фонд спільно із сільською радою та батьківським комітетом надав допомогу у придбанні телевізора, по-друге, погодився долучитися до заміни вітражних вікон шкільного фойє, які на даний час перебувають в аварійному стані та мають жахливий вигляд. Найближчим часом ці роботи будуть проведені.

Загальноосвітня школа у селі Стрілкове цього року звернулася до Альберта Черепахи з «наболілим» питанням проведення та підключення мережі Інтернет до закладу. Оскільки необхідна на придбання необхідного програмного обладнання сума є непосильною для навчального закладу, Альберт Вікторович обіцяв допомогти та виконав свою обіцянку. На сьогоднішній день у кожному класі школи є інтернет-покриття, що значно поліпшить навчальний процес, а школярі матимуть змогу працювати з будь-яким освітнім контентом.

Наостанок цього дня представники фонду завітали до Петрівської ЗОШ, адміністрація якої звернулася до Благодійного фонду з проханням про новий принтер. На жаль, технічне оснащення шкіл залишає бажати кращого, а в цьому закладі принтер взагалі був відсутній, що викликало значні труднощі у роботі колективу школи. Тож на свято Першого дзвоника школа також одержала бажаний прилад.

Окрім подарунків, які отримали навчальні заклади, не були обділені увагою і маленькі першокласники всіх вищеперерахованих шкіл, адже для кожної дитини День знань – це незабутнє свято. Його вони очікують як щось насправді особливе, і щоб зробити цей день по-справжньому святковим, усім першокласникам від Благодійного фонду було вручено смачні гостинці. Всього представники фонду надали дітворі 127 пакунків з солодощами.

Для Благодійного фонду Альберта Черепахи це вже друге поспіль свято Першого дзвоника, до якого готуються подарунки. Загалом діяльність фонду націлена на допомогу дітлахам, які опинилися у скрутних життєвих умовах, але також Фонд намагається не залишатися осторонь дитячих свят.

Як зазначає сам засновник фонду Альберт Черепаха: «Наші діти – це наше майбутнє, майбутнє нашої країни, тож ми маємо зробити все для того, щоб допомогти бути здоровими та щасливими».

За матеріалами «Благодійного фонду Альберта Черепахи»

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон