Краєзнавець про туристичну "привабливість" Херсонщини

Головним чинником розвитку туризму в будь-якому регіоні є сталий та постійний розвиток сервісу та логістики,- вважає Андрій Лопушинський, відомий херсонський краєзнавець та завідувач сектору "Кам'янська Січ" Національного заповідника "Хортиця".

"Приведу вам приклад туристичної привабливості самої Січі. Це історична пам'ятка всеукраїнського масштабу. Наразі не затоплено водосховищами 3 Січі, 2 з них знаходяться в Херсонській області (Олешківська та Кам'янська – ред).

І хоча козаки жили тут не так довго, Кам'янська Січ зіграла важливу роль у майбутньому процесі державотворення. Що ж ми маємо наразі з туристичною інфраструктурою цієї місцини?

До села, поблизу якого знаходиться цей об'єкт, не їздить жодного автобуса. Сюди можна дістатися лише приватним транспортом. На території комплексу немає таких необхідних речей, як лавки чи намети для тіні, не кажучи про магазини. Тому візит сюди влітку може створити багато дискомфорту», - розповідає Андрій ЛОПУШИНСЬКИЙ.

Краєзнавець наголошує, що тільки розвиток логістики може забезпечить туристичну привабливість історичних об'єктів в цьому регіоні.

За матеріалами Медіа-центру "ІРС-Херсон"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон