Жителі Херсона примусили міського голову працювати

Мешканці Таврійського мікрорайону за підтримки херсонців з інших районів міста зареєстрували в червні місцеву ініціативу«Про спонукання міського голови міста Херсона до будівництва загальноосвітньої школи №23, спортивного комплексу з басейном та дитячого садочка в 4-А Таврійському мікрорайоні в 2019-2020 роках».

Відповідно до чинного законодавства України місцева ініціатива обов'язково виноситься на розгляд чергової сесії відповідної ради.

Протягом липня – серпня поточного року депутатські комісії та виконавчі органи Херсонської міськради працюють над розглядом цієї ініціативи. Розпочалось все з того, що не всі чиновники та депутати зрозуміли зміст цієї ініціативи.

Але наполегливість представників ініціативної групи – Андрія Яценка, Римми Цигульської, Олександра Климовського, Івана Лопушинського, Михайла Линецького, Миколи Картавцева та інших, які на всіх засіданнях комісій доводять позицію місцевих мешканців та захищають права дітей, все-таки переконали більшість депутатів міської ради в необхідності будівництва і школи, і інших навчальних закладів в мікрорайоні.

Більше того, постійну мандатну комісію особливо і переконувати не потрібно було. Голова комісії Дмитро Ільченко, юрист з великим досвідом роботи за фахом, запропонував підтримати місцеву ініціативу. І члени комісії одностайно підтримали.

Але під час засідань інших комісій з'ясувалось, що частину депутатів дуже розхвилювали та збентежили слова «про спонукання міського голови». Але ж в ініціативній групі від мешканців міста присутні не тільки економісти та юристи, але й професор з державного управління та української філології Іван Петрович Лопушинський. Він допоміг підібрати самі культурні, цензурні слова, бо під час емоційних виступів батьків дошкільнят та школярів, пропонувались зовсім інші формулювання та вислови!

В 4-А Таврійському мікрорайоні на початку 90-х була збудована триповерхова школа, яка простояла майже до 2012 року. В 2010 році за дорученням голови обласної державної адміністрації питання добудови школи було винесено на розгляд сесії міської ради, потім в 2011 році була робота з Кабінетом Міністрів України щодо виділення коштів з державного бюджету.

Аж раптом несподівано на очах у здивованих мешканців прилеглих будинків 2012 році, за рішенням управління капітального будівництва міськвиконкому, розібрали цю школу. А мешканцям прилеглих будинків об'явили, що вже є новий проект і протягом найближчого часу буде збудована новісінька сучасна школа!

Пройшов рік, два, а от уже й 7 років. Бував тут і нинішній міський голова напередодні виборів 2014 року. Та пройшло 5 років, а питання будівництва школи навіть жодного разу не виносилося на сесію міської ради. На останній сесії в червні депутат М.Линецький запропонував направити кошти з бюджету міста, які ділили депутати. Але його не схотіли підтримати.

Проте тепер на депутатських комісіях стало дуже гаряче. Виявилось, що майже всі дуже хотіли всі ці 5 років будувати школу, а дехто не руйнував, а будував цю школу. А чому її не має у наявності, так це ніхто не знає...

Навіть депутат В.Сальдо вирішив проявити свою власну ініціативу і зробив «гучну заяву», як написали деякі журналісти. Нарешті і він захотів будувати школу, яку колись за його керівництва містом розібрало підвідомче йому управління.

Але його ініціатива, як стверджує депутат Сух, виникла "сама по собі", і до місцевої ініціативи мешканців не має ніякого відношення, так, як і до розбору і крадіжки будівельних матеріалів колишньої школи.

Хоча депутат міськради І.Семенчев запропонував створити спеціальну комісію, щоб з'ясувати, хто конкретно давав доручення розібрати школу, куди і як використані 1,5 мільйонів грн., які були спрямовані на перепроектування нової школи.

Але представники ініціативної групи не мають на меті шукати крадіїв та корупціонерів. Для цього є інші органи. Які, ми впевнені, після оновлення швидко знайдуть злочинців. А всю увагу чиновників, депутатів, всіх мешканців міста, керівництва області ініціативна група зосередила на будівництві школи, дитячого садочка та спортивного комплексу в 4-А Таврійського мікрорайону.

Не зрозуміла до кінця позиція тих депутатів та міського голови, які дуже не хочуть, щоб будувались ці освітні заклади. Придумуються різні версії – то на території школи уже хтось щось збудував (хоча на старих фундаментах до сих пір дітлахи грають не тільки в дитячі, але й в «дорослі» ігри), то не має коштів, то не готовий експертний висновок, то якісь «вороги» хочуть образити когось із керівництва міста, і ці «смертельні образи» не дають зосередиться міським лідерам.

При формуванні порядку денного питання розгляду міської ініціативи «Про спонукання міського голови міста Херсона до будівництва загальноосвітньої школи №23, спортивного комплексу з басейном та дитячого садочка в 4-А Таврійському мікрорайоні в 2019-2020 роках» міський голова пропонує розглядати пунктом № 46. Тобто 45 питань більш важливі, ніж місцева ініціатива.

Міський голова, депутати, чиновники міськвиконкому, схаменіться! Не мешканці міста вам підпорядковані! Ви всі живете за наші податки! І ділите на сесіях не СВОЇ, а НАШІ гроші! І ми вас не ПРОСИМО, а ВИМАГАЄМО! Тому, що це НАШЕ ПРАВО! А якщо ви не можете звітувати, не можете працювати, складайте повноваження і йдіть з миром займатись іншими справами!

Ініціативна група пропонує фахівцям - архітекторам, будівельникам, фінансистам разом з представниками мешканців мікрорайону сісти за один стіл, провести мозковий штурм (впевнені, що є чим штурмувати) і знайти, як мінімум 2, а то й 3 варіанти найшвидшого вирішення питання будівництва школи, спортивного комплексу та дитячого садка.

Не повинні діти Херсона страждати з-за політичних амбіцій, корупційних схем, або «дівочих» образ міських чиновників. Тому запрошуємо всіх мешканців міста, кому не байдуже життя дітей, на сесію міської ради, яка відбудеться 22 серпня 2019 року в залі засідань міської ради!

Окремо звертаємось до працівників Національної поліції, яких запрошує на сесію міський голова – підтримайте місцеву ініціативу, бо вона стосується і ваших дітей! Школі, спортивному комплексу з басейном, дитячому садку в 4-А Таврійському мікрорайоні бути!

Андрій ЯЦЕНКО,
представник ініціативної групи "спонукання міського голови",
голова ГО «Національний конгрес батьків України»

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон