Громадські роботи – економічно вигідні Херсонщині

Одним із пріоритетів у роботі Херсонської обласної служби зайнятості є організація і проведення громадських та тимчасових робіт, що мають суспільно корисну спрямованість, та вдають із себе один із перспективних напрямків зайнятості громадян. Такі роботи відповідають потребам громади і сприяють соціальному розвитку.

За словами директора Херсонського обласного центру зайнятості Євгенія Єрашова громадські та інші роботи тимчасового характеру виконуються виключно на створених для цього тимчасових робочих місцях - для організації таких робіт не можуть бути використані постійні робочі місця та вакансії.

За період січень-липень поточного року, завдяки співпраці обласної служби зайнятості з місцевими органами влади та роботодавцями, до таких робіт було залучено понад 3,7 тисяч осіб, з них до громадських – 1,2 тисяч осіб.

«Саме за рахунок тимчасової зайнятості можна оперативно задовольнити потребу роботодавців у робочій силі та виконати відповідні роботи, - зазначив Є.Єрашов. - З іншого боку, громадські та інші роботи тимчасового характеру сприяють соціально-економічному розвитку області, забезпечують трудову адаптацію безробітних, стають для них джерелом доходу, хоча і на певний період. Організація таких робіт це реальний засіб реалізації політики зайнятості населення, для всіх сторін соціального діалогу ці роботи економічно вигідні».

Обласна служба зайнятості організувала громадські роботи за багатьма видами, це: відбудова історико-архітектурних пам'яток; екологічний захист навколишнього середовища; догляд за особами похилого віку - ветеранами війни; робота із соціально вразливими верствами населення; інші роботи соціального напрямку. Проте у пріоритеті залишається проект «Шерифи».

Реалізація даного проекту в області посилює відповідальність та підвищує активну позицію населення у підтримці громадського порядку, сприяє постійній зайнятості безробітних громадян. Всього з початку року до участі у проекті «Шерифи» залучили 123 безробітні особи, у тому числі 36 осіб - це демобілізовані військовослужбовці із зони ООС.

Херсонський обласний центр зайнятості

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон