У Новій Каховці залишаються проблеми з будівництвом ЦНАПу

Для завершення робіт потрібно до 2,5 місяців. Про наявність великих проблем з будівництвом майбутнього Центру надання адміністративних послугповідомив міський голова Нової Каховки Володимир Коваленко.


— Цей об'єкт дуже потрібен місту. Але у мене вже терпець увірвався і я готовий передати щодо підрядника документи відповідним органам. Нехай розбираються з ними, — пригрозив він на позачерговій сесії Новокаховської міськради 8 серпня.

У розмові з "Новим днем" він пояснив, що підрядна компанія — ТОВ "СК Укрстрой" — затримує надання актів виконаних робіт за давно сплаченому їй авансу в розмірі 30% від вартості будівельних робіт. Неотримання цих документів може спричинити великі проблеми для міськради і припинення подальшого фінансування будівництва.

- Вони повинні або повернути нам аванс у повному обсязі або ж надати акти. Загалом це непорядно, адже ми протягом шести місяців терпіли, поки ця компанія в судовому порядку поверне собі ліцензію. Їй це вдалося, але за півтори місяці вона знову так нічого і не зробила, — прокоментував Володимир Коваленко.

Втім, він впевнений, що до кінця поточного року завершити будівництво вдасться. "Там залишилось робіт максимум на 2,5 місяці. Тобто, є шанс дотриматися всіх термінів", — додав міський голова.

Нагадаємо, що київське ТОВ "СК "Укрстрой" стало переможцем тендеру на будівництво новокаховського ЦНАПу на загальну суму в 19 685 330, 94 гривень. Кошти на це були виділені з бюджету Новокаховської міськради та Державного фонду регіонального розвитку. За даними YouControl, у серпні 2018 році її ліцензія на господарську діяльність з будівництва об'єктів за результатами проведеної перевірки була анульована. Проте згодом за позовом компанії суд скасував відповідний наказ Державної аріхтектурно-будівельної інспекії України, визнавши його протиправним.

Будівництво новокаховського ЦНАПу ведеться на території колишнього скверу між кінотеатром "Юність" і будівлею "Укртелекому" на вулиці Першотравневій.

Олег БАТУРІН
"Новий День"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон