Американський "інвестиційний десант" на Херсонщині

З 5 по 12 серпня в Херсонській області з дружнім візитом перебували 25 представників громадських, благодійних та релігійних організацій США,які вже декілька років надають допомогу мешканцям регіону в межах чотирьох програм.

Впродовж останнього року відома у всьому світі Африканська пожежна місія (AFM) надіслала гуманітарної допомоги майже на 1 млн. доларів США для рятівників Державної служби з надзвичайних ситуацій області.

Протягом тижня рятувальники зі Сполучених Штатів Америки проводили тренінги з особовим складом підрозділів ДСНС Херсона, Нової Каховки, Скадовського та інших районів, обмінювались практичним досвідом, в тому числі, як ефективно знешкодити лісові пожежі.

Одна з засновників AFM Ненсі Мур подякувала керівнику ДСНС в області Сергію Чорному та висловила захоплення від чіткої, професійної роботи рятувальників Херсонщини. Вона зазначила, що особовий склад ДСНС міг би багато чому навчити фахівців в інших країнах.

Під час перебування у наших друзів було багато цікавих зустрічей – з молодими фахівцями ІТ-бізнесу, які презентували новий проект, з народним депутатом України Павлом Павлішем, з яким обговорювали можливі шляхи подальшої співпраці у соціальній та економічній сфері, з головою обласної організації Спілки економістів Андрієм Яценко, ректором Таврійського християнського інституту Валентином Синім, виконавчим директором Центру сім'ї та батьківства «Мій дім» Павлом Смоляковим, головою обласної державної адміністрації Юрієм Гусєвим, з капеланами та пасторами християнських церков області тощо.

Результатом цих зустрічей став новий поштовх в реалізації проектів літніх дитячих таборів з вивченням англійської мови, які стали вже традиційними в області і щорічно в яких відпочиває більш ніж три тисячі дітлахів; реабілітації та профілактики наркозалежних; програм соціальної підтримки безхатченкам та людям, які опинились в складних життєвих обставинах; хворим, які перебувають у Хоспісі. Обговорювалось також питання про будівництво нового лікувального закладу для людей з інвалідністю.

Християни - представники штатів Огайо, Колорадо, Айова, Округу Колумбії, Нью-Йорку, Вашингтону побували в протестантських церквах, попрацювали на будівельних та ремонтних роботах в Таврійському християнському інституті.

Важливо відзначити, що все це вони роблять під час відпусток та за власні гроші. Допомога нам, українцям, це частина їх місіонерського служіння Богу. Щедрість, відкритість та щирість американців надихає нас на те, щоб і ми допомагали один одному та людям, які потребують нашої допомоги в інших країнах.

Коли в різних куточках планети є люди, які постійно не втомлюючись моляться за нашу країну, за нас, надають нам потужну підтримку, то ми впевнені – Україна стане потужною, успішною, а українці – заможними та щасливими!

Тетяна САФОНОВА

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон