У Херсонському держуніверситеті готують фахівців з дефіцитних спеціальностей

Сьогодні вже поступово підводять підсумки вступної кампанії-2019. Деякі ЗМІ оприлюднили списки найпрестижніших професій, ЗВО підраховують кількість вступників, а дехто визначає рейтинг найпопулярніших цьогорічних вишів.

Безперечно, одним із лідерів вступної кампанії цього року можна вважати і Херсонський державний університет.

Значна кількість заяв на вступ до навчального закладу була подана з районів області, Херсона та інших регіонів України. Та це й не дивно: для цього керівництво університету доклало чимало зусиль.

Зазначимо, що значне місце у ХДУ надають профорієнтаційній роботі, яка триває протягом року. І це, безперечно, дає свої результати.

До того ж, цьогоріч на базі Херсонського державного університету був створений освітній холдинг. До речі, перший на півдні України. У рамках створення цього проекту нещодавно до структури вишу приєдналися Генічеське медичне училище та Бериславський педагогічний коледж. І вже цього літа на ІІ-ІІІ курси до ХДУ вступили 79 випускників коледжу та училища. З них: 12 – на медичний факультет, 69 – на педагогічний.

Варто зазначити, що це вдвічі більше, ніж у минулі роки. Отже незабаром у районних центрах Херсонщини можна очікувати на поповнення працівників медичної галузі, фармацевтів, вихователів дитсадків та вчителів початкових класів. А саме ці спеціальності є вкрай необхідні і дефіцитні у регіоні. За словами голови приймальної комісії ХДУ Наталії Тюхтенко, від створення освітнього холдингу на базі університету виграли усі: і місцева влада і Херсонський державний університет. Перші – поповненням найбільш затребуваних спеціалістів, а другі – студентів.

«Всі вступники з медучилища та педколеджу мають високий рівень знань», – коментує Наталія Анатоліївна. І додає: «До нас прийшли навчатися одні з найкращих. Саме такі студенти нам й потрібні, а суспільству не менш потрібні молоді кваліфіковані спеціалісти, яких ми підготуємо».

Прес-центр ХДУ

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон