У херсонській лікарні встановили тестомат для безкоштовного аналізу на ВІЛ

Медичні установи Херсона продовжують вдосконалюватися, закуповуючи нове обладнання.

Як раніше повідомлялось, в обласній дитячій лікарні з'явився апарат, який рятує життя новонароджених.

Цього разу справжнє свято відбулося у Херсонській міській клінічній лікарні імені Тропіних. Так, у медичній установі презентували тестомат для безкоштовного самотестування на ВІЛ за слиною. Тестомат був встановлений у холі жіночої консультації, а отже вагітні матимуть змогу швидко пройти тест доки чекають своєї черги під кабінетом.

Як зазначено на офіційному сайті лікарні, для того, щоб пройти тест, вам потрібно мати при собі смартфон, який підключений до інтернет мережі. Всього декілька простих кроків і ви вже отримали з автомата набір самотестування, в якому міститься сам тест, інструкція, значення результату і звичайно ж контакти фахівців.

За словами завідуючої жіночою консультацією Анастасії Рябоконь: «Тест легкий в застосуванні, комфортний і дає результат вже через 20 хвилин після аналізу, а точність діагностики даного методу складає 99%».

Радимо вже зараз перевірити своє здоров'я і бути спокійним, адже у середині вересня безкоштовний тестомат вже буде прибраний.

"Гривна"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон