Місцева влада хоче п'ять районів на Херсонщині

Херсонська облдержадміністрація пропонує Кабінету Міністрів України створити у нашому регіоні п'ять укрупнених районів. Про це журналістам медіа-центру "ІРС-Херсон" повідомив перший заступник голови Херсонської ОДА Дмитро Бутрій.

За його словами, у результаті обговорень запропонованої Міністерством регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ моделі нового адміністративно-територіального устрою області, підтримано саме такий варіант розподілу районів Херсонської області: створення п'яти, а не трьох укрупнених районів – Херсонського, Генічеського, Новокаховського, Бериславського і Скадовського. Саме така пропозиція і надійде до Мінрегіонбуду від Херсонщини.

"В результаті обговорення ми прийшли до того, що три райони для Херсонської області – це замало. Враховували багато факторів. По-перше, це територія. У нас одна із найбільших областей України, але і одна з найменших по густоті населення.

І наприклад, для Херсонського району, який пропонується, дуже велике навантаження. Запропонована кількість населення – майже 600 тисяч. У Новокаховського – 312 тисяч, але великий захват території, і Генічеський – близько 130 тисяч.

Якщо це реформа і її основний принцип – це доступність послуг для громадян, то ми повинні це виконати. Тому запропонували створення ще двох районів: Бериславського і Скадовського. При обговоренні майже одноголосно підтримано саме такий варіант розподілу районів Херсонської області", – повідомив Дмитро Бутрій.

Очікується, що проект моделі нового адміністративно-територіального устрою розглянуть у новому Кабміні після його обрання новим складом Верховної Ради. "Суть цієї реформи – максимально наблизити владу до людей. Я впевнений у тому, що посадовці, які займуть крісла у Кабінеті Міністрів, мають дослухатися до пропозицій на місцях", – вважає перший заступник голови Херсонської облдержадміністрації.

За матеріалами "ІРС-Херсон"

P.S. Нагадаємо, згідно запропонованої Мінрегіоном моделі нового адміністративно-територіального устрою області, на Херсонщині пропонується створити три райони: Херсонський, Генічеський та Новокаховський. http://khersonci.com.ua/public/38131-khersonshchinu-proponuyut-podiliti-na-tri-rajoni.html

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон