Нова Каховка може отримати медичне обладнання від уряду Японії

Для участі у програмі безповоротньої допомоги "Кусаноне" міська рада направила гарантійного листа Посольству Японії в Україні.

Шанс отримати надсучасну установку для ультразвукового дослідження хворих вартістю біля 2 мільйонів гривень отримала Новокаховська міськрада. Вона потрапила до другого туру грантового конкурсу за програмою безповоротньої допомоги Уряду Японії "Кусаноне". А для прийняття документів на розгляд міська рада прийняла рішення "Про направлення гарантійного листа Посольству Японії в Україні".

За словами начальниці відділу проектів виконкому міськради Наталії Білої, заявку на участь у цьому проекті Нова Каховка подала влітку 2018 року. Гарантійний же лист потрібен для надання гарантій використання обладнання за прямим призначенням на безоплатній основі в центральній міській лікарні.

Як пояснив міський голова Володимир Коваленко, хоча саме обладнання для міста не коштуватиме нічого, його обслуговування та утримання потребуватиме додаткових бюджетних коштів. Проте всі послуги, пов'язані з використанням отриманого в разі перемоги в проекті обладнання надаватимуться пацієнтам безоплатно.

Крім того, за вимогою японської сторони, приміщення, де буде розташована апаратура УЗД має знаходитися на першому поверсі лікарні і мати доступ для людей з обмеженими фізичними можливостями.

Олександр ПІТОЄВ
"Новий День"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон