Як на Херсонщині реалізують програму "Доступні ліки"

Урядова програма «Доступні ліки» набирає обертів на Херсонщині. Нагадаємо, дана програма діє вже близько двох років та є актуальним серед пацієнтів.

Відомо, що бажаючих укласти договір з Національною службою здоров'я та долучитися до програми виявилося 73 аптечних пунктів. Наразі вони знаходяться під фінансування НСЗУ.

Варто зазначити, що від загального відсотка, більшість займають приватні - 76%, близько 19% фізичні особи підприємці й тільки 5,33 % - комунальні.

Станом на сьогодні в області вже виписано понад 108 тисяч електронних рецептів, за 81% рецептів – відпущено лікарські засоби.

Як зазначили у Департаменті охорони здоров'я, найчастіше виписуються рецепти на ліки проти серцево-судинних захворювань – понад 67 тисяч рецептів, значно менше рецептів проти цукрового діабету II типу та бронхіальної астми.

Нагадаємо, що до списку ліків, які можна отримати за урядовою програмою включено 258 лікарських засобів, з них 64 можна отримати безкоштовно, а інші – з незначною доплатою. Відшкодування витрат за безкоштовні ліки та зі зниженою вартістю для населення здійснює НСЗУ безпосередньо кожному аптечному закладу.

"Гривна"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон