Шахраї нишпорять у Херсоні

Вкрай обізнаними нині стали херсонські шахраї. Днями до квартири пенсіонерки Любові Ковальової, що в будинку на вулиці Декабристів,постукали дві жіночки, котрі представилися так: «Ми з Пенсійного фонду».

Любов Федорівна, може, й не пустила б їх, бо жодних посвідчень ті не показували. Але вони з порогу назвали не тільки її ім'я та по-батькові, а навіть точну суму пенсії, що її отримує 81-річна жінка. Почувши це, господарка оселі одразу проникла ся довірою до «працівниць ПФ», і дозволила їм увійти.

А тим тільки того й було треба: доки одна гостя заговорювала зуби пенсіонерці, обіцяючи їй всілякі блага у вигляді безкоштовних ліків та підвищення пенсійних виплат, інша тишком-нишком прослизнула до спальні. І забрала звідти пакунок із заощадженнями на 9,5 тисяч гривень (пенсія Любові Ковальової та її чоловіка більше, ніж за місяць), після чого обидві шахрайки «відкланялися».

За двадцять хвилин Любов Федорівна виявила зникнення грошей, і попросила сусідку зателефонувати до поліції, але нічого виправити вже було не можна – підозрілі жіночки здиміли, наче їх і не було. І особливих прикмет, окрім яскраво-червоної сукні однієї з них, пенсіонерка не запам'ятала, бо погано бачить.

А мораль цієї історії дуже проста: не пускайте до себе додому незнайомців, ким би вони не представлялися. Якщо ж це контролери якоїсь комунальної служби чи поліцейські, то вони мають пред'явити посвідчення. І наявність таких співробітників також можна перевірити, зателефонувавши до підприємства чи підрозділу правоохоронних органів, від імені яких начебто діють співбесідники.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ
"Новий День"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон