Туристичні перлини Херсонщини: острів Бирючий

Одне з унікальних місць на Азовському узбережжі Херсонщини - острів Бирючий, сухопутна територія й акваторія якого входять до складу Азово-Сиваського національного природного парку.

Рослинний світ острова досить різноманітний. Дивно ростуть по сусідству степова ковила та дуби, дикі тюльпани й маслини.

Повітря тут насичене солоним запахом моря й ароматом степових трав. Основні мешканці коси — козулі, олені, кулани, муфлони, фазани та інші тварини.

Бирючий острів є фактичним продовженням Федотової коси, найширшою її частиною. Західна і північно-західна частини Бирючого — укриті численними мілкими лиманами та мілководними бухтами.

З південного боку — є дві бухти для невеликих суден. Маяк — один із символів острова, він збудований у вигляді восьмигранної вежі висотою 30 метрів, світить на відстань до 15 миль (до 28 км).

Острів Бирючий приваблює туристів своєю чистотою та спокоєм, пустельними піщаними пляжами й прозорою водою в бухтах.

Це кращий вибір для любителів місцевої екзотики. Тут багато мальовничих пейзажів, а головне немає шуму прибережних кафе.

За матеріалами Агоов

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон