Освітній холдинг у Херсоні бере «під крило» навчальні заклади області

Херсонський державний університет став першим у краї освітнім холдингом, нещодавно прийнявши «під крило» Генічеське медичне училище та Бериславський педагогічний коледж.

І ставка на створення такого альянсу себе беззаперечно виправдала: виш став привабливішим в очах молоді. Цього літа на другий-третій курси до ХДУ вступили одразу 79 випускників коледжу та училища – вдвічі більше, ніж у минулі роки. З них дванадцять обрали профільний медичний факультет, і після отримання дипломів стануть фармацевтами, терапевтами та сімейними лікарями – їх зараз гостро не вистачає у сільських районах області.

Ще 69 навчатимуться за спеціальностями початкова і дошкільна освіти, аби надалі працювати вихователями дитячих садків і вчителями початкових класів. А на таких фахівців соціальний попит також високий. Тобто експеримент пішов на користь місцевим громадам. Та й виш від нього тільки виграв.

«Всі випускники, котрі продовжать навчання у ХДУ, мають здібності і потяг до знань: адже медичне училище та педагогічний коледж закінчили тільки із добрими чи відмінними оцінками, — коментує проректор Херсонського державного університету, професор Наталя Тюхтенко. – Ми відібрали кращих з кращих. Такі студенти нам потрібні, а суспільству не менш потрібні молоді спеціалісти. І ми їх підготуємо».

Сергій ЯНОВСЬКИЙ
"Новий день"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон