Чому херсонську освіту фінансують за «залишковим принципом»?

З року в рік херсонська освітня галузь фінансується за «залишковим принципом». Спочатку прогнозується загальний обсяг надходжень місцевого бюджету,потім визначається обсяг видатків на «більш важливі» потреби і, нарешті, залишки розподіляються між освітою, культурою та охороною здоров'я.

На червневу сесію Херсонської міської ради управління освіти виносило питання про виділення коштів для освітніх закладів на здійснення капітального ремонту, покращення матеріально–технічної бази, підготовку до нового навчального року та опалювального сезону у сумі 30 012 800 грн. Реалії засмучують, не дивлячись на начебто розуміння та підтримку з боку членів постійних депутатських комісій, від вище зазначеної суми маємо лише трохи більше 6 млн. грн..

За принципом «стукайте і вам відкриють», та з надією на краще освітяни знову звертаються до місцевого депутатського корпусу з проханням на серпневій сесії виділити 15 688 497, 00 грн. Чи задовольнять депутати запит у повному обсязі???

Без повного фінансування потреб освітньої галузі, школам, дитячим садкам та позашкільним закладам не дійти до сучасних вимог. Як і кожен гарний господар керівники херсонських освітніх закладів, хочуть бачити будівлі сучасними, красивими, зручними, затишними та комфортними. На жаль тих коштів, що виділяються містом для цього замало.

Директорам шкіл та дошкільних установ доводиться знаходити можливості залучення спонсорської допомоги, позабюджетних коштів. Одним з таких джерел є батьківські кошти,та такий спосіб здобутку за часту провокує скандальні історії.

Управління освіти Херсонської міської ради

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон