Курорт Херсонщини отримає нові очисні?

Виконавчий комітет Скадовської міської ради хоче затвердити Програму ефективної роботи та реформування водопровідно-каналізаційного господарства міста на 2020-2024 рр.Загальна сума фінансування - трохи більше 68 мільйонів гривень. З них 40 – кошти міського бюджету.

Скадовськ бере воду з підземного джерела. На сьогодні на балансі і обслуговуванні МКП "Водне господарство" м. Скадовська знаходяться 19 свердловин, відсоток їх зношеності - 60%.

Насосні станції водопроводу зношені на 65%, немає резервуарів чистої води. Вулична мережа водопроводу зношена на 48%, внутрішньо-квартальна – на половину.

З каналізацією справи не кращі. Більше половини насосних станцій каналізації зношені на 70%, мережа каналізації – на 59%. Обладнання для механічної та біологічної очистки стоків морально застаріле і не відповідає сучасним вимогам енергозбереження та потребує реконструкції.

Тому, наприклад, реконструкцію комплексу міських очисних споруд планують провести до 2024 року. І зробити це на умовах співфінансування - 10% коштів з бюджету розвитку міського бюджету та 90 % за рахунок коштів держави. Вартість ініціативи – 22,5 мільйони гривень.

Також заплановані заміни водогонів, очистка свердловин, оновлення насосних станцій, встановлення лічильників незабезпеченим громадянам тощо. Окрім цього, у рамках все тієї ж програми, заплановано будівництво сонячної електростанції для потреб очисних споруд та зовнішнього освітлення. Звести її мають до 2021 року за 1,3 млн. грн.

А до 2024 року у місті-курорті має запрацювати лінія з переробки твердих побутових відходів. Ціна питання – 2,6 млн. гривень з міського бюджету. Також у планах – відмовитись від використання хлорного вапна для очистки води.

Олена ПІМЕНОВА

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон