У Чаплинці ЦНАП надаватиме 157 послуг

Центр надання адміністративних послуг у Чаплинській селищній ОТГ – важливий структурний підрозділ органу місцевого самоврядування, створений для покращення надання послуг населенню.

Йдеться не тільки про розширення їх спектру в зв'язку з набуттям нових повноважень, а й про кардинальне поліпшення комфортності та доступності отримання послуг, налагодження ефективної взаємодії із суб'єктами їх надання через адміністратора.

На даний час завдяки зусиллям громади проведено сучасний ремонт будівлі, а також вживаються заходи по капітальному ремонту покрівлі. Особлива увага приділяється облаштуванню приміщення сучасною технікою, системою керування чергою, оснащенню відеоспостереженням, безкоштовними Wi-Fi зонами, оздобленню дитячого куточка.

Затверджено положення та регламент роботи відділу ЦНАП. Сесією ради прийнято перелік із 157 адміністративних послуг, котрі надаватимуться населенню, найактуальнішими з яких є видача паспортів громадянина України та для виїзду за кордон, реєстрація нерухомого майна, юридичних та фізичних осіб. Підготовка до відкриття ЦНАПу знаходиться на завершальній стадії. Так програмою міжнародної технічної підтримки проводиться закупівля комп'ютерної техніки та обладнання, яке в подальшому буде передано громаді.

Зазначимо, що завдяки наполегливості, новим економічним можливостям та тісній співпраці об'єднаних територіальних громад з грантовими проектами саме в ОТГ відкриваються найсучасніші офіси з надання комплексу адміністративних послуг, котрі за обсягами та за рівнем створених комфортних умов значно випереджають районні центри, а тим більше – місто Херсон, де мешканці часто нарікають на якість послуг та величезні черги, в які мусять займати черги мало не з ночі. Невипадково дедалі частіше ті, кого остаточно дійняла втрата часу та нервів у таких чергах, згадують про сучасний ЦНАП, який відкрила Кочубеївська сільська ОТГ.

І якби не відстань та відсутність доріг у її напрямку, то величезний потік херсонців та жителів області спрямувався б саме в цю невеличку громаду, яка спромоглася створити для своїх мешканців комфорт у місцевому ЦНАПі.

Ксенія АЛІСОВА
"Новий День"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон