Військовослужбовців 57 бригади у Новій Каховці зустрічали оплесками і квітами

Після урочистої зустрічі особового складу в місті відкрили меморіал загиблим військовим.

З фронту до місця постійної дислокації у Новій Каховці 19 липня повернулись військовослужбовці 57 окремої мотопіхотної бригади імені кошового отамана Костя Гордієнка Збройних Сил України. Жителі і гості міста зустрічали їх оплесками і букетами квітів. Більше семи місяців військові виконували свій обов'язок по захисту нашої країни від російської агресії.

Разом із новокаховчанами зустрічати захисників приїхали командувач військ оперативного командування "Південь" Сухопутних військ ЗСУ, генерал-майор Ігор Палагнюк, військовий комісар Херсонської області, полковник Ігор Буднік, новий голова Херсонської облдержадміністрації Юрій Гусєв.

Близько трьохсот військовослужбовців 57 бригади на чолі з командиром, полковником Анатолієм Мішанчуком вишикувалися на Центральній площі міста. Про прибуття особового складу з району виконання завдань за призначенням до пункту постійної дислокації командир бригади доповів командувачу військ Ігорю Палагнюку.

По завершенню церемонії зустрічі кращим воїнам бригади вручили державні нагороди та відзнаки Міноборони України.

Після урочистостей всіх присутніх запросили на відкриття Меморіального комплексу загиблим захисникам 57-ї бригади, побудованого на території її головного штабу у Новій Каховці за кошти громади міста. На меморіалі викарбовані прізвища всіх загиблих: під час АТО і Операції об'єднаних сил бригада втратила 91 військовослужбовця. Після хвилини мовчання на вшанування пам'яті загиблих меморіал освятив військовий священик, настоятель храму Різдва Святого Івана Хрестителя Української Автокефальної Православної церкви, митрофорний протоієрей Михайло Шевчук.

— У нашому місті з'явилось ще одне святе місце, куди жителі нашої громади від молодого до старого будуть приходити, щоби звіряти свої вчинки, проходити іспит на совість, на честь, на відданість рідній землі, — звернувся до присутніх міський голова Володимир Коваленко. — Ці загиблі воїни тепер постійно дивитимуться нам в очі, а ми — в їхні. Це чийсь батько, брат, син або донька. Десь за межами Нової Каховки живуть осиротілі діти, вдови, батьки, які поховали своїх дітей. І тепер нам із вами нести відповідальність за чисту пам'ять до полеглих, до їхнього подвигу. Тож вічна слава загиблим у цій страшній і ніким не очікуваній війні.

Олександр ПІТОЄВ, Фото автора
"Новий День"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон